burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladna Đavolica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

50 g C kakao praha

100 g smeđeg šećera

250 ml ključale vode

125 g putera (i malo za podmazivanje pleha)

150 g kristal šećera

225 g brašna

5 g C praška za pecivo

5 g C sode bikarbone

5 ml ekstrata vanile

2 jaja

Za glazuru:

125 ml vode

30 g smeđeg šećera

175 g putera

300 g čokolade za kuvanje

Čokoladna Đavolica

Koraci pripreme

Izmešajte kakao i 50 g šećera, pa dodajte vrelu vodu i ujednačite masu. Umutite penasto kristal šećer sa puterom.

U drugoj posudi izmešajte brašno, C prašak za pecivo, i C sodu bikarbonu. U umućeni puter sipajte ekstrakt vanile, dodajte jedno jaje, pa malo brašna sa dodacima, zatim drugo jaje i ostatak brašna. Neprekidno mešajte.

Spojite ovu mešavinu sa pripremljenim C kakaom sa vodom. Podelite na dva dela, sipajte u dva okrugla kalupa prečnika 20 cm, obloženih papirom i pecite oko 30 min.

Kada ih izvadite ostaviti da se hlade 5-10 min, pa izvadite da se potpuno ohlade na žici.

Pripremite glazuru:
Vodu, 2 kašike smeđeg šećera i 175 g putera otopite na tihoj vatri, a kada počne da ključa dodajte čokoladu izlomljenu. Ostavite je da odstoji jedno sat vremena, povremeno promešajte.

Filovanje: pečena kora-trećina fila-druga kora-pa ostatak fila odozgo i sa strane.

Naši proizvodi

Čokoladna Đavolica

Koraci pripreme

Izmešajte kakao i 50 g šećera, pa dodajte vrelu vodu i ujednačite masu. Umutite penasto kristal šećer sa puterom.

U drugoj posudi izmešajte brašno, C prašak za pecivo, i C sodu bikarbonu. U umućeni puter sipajte ekstrakt vanile, dodajte jedno jaje, pa malo brašna sa dodacima, zatim drugo jaje i ostatak brašna. Neprekidno mešajte.

Spojite ovu mešavinu sa pripremljenim C kakaom sa vodom. Podelite na dva dela, sipajte u dva okrugla kalupa prečnika 20 cm, obloženih papirom i pecite oko 30 min.

Kada ih izvadite ostaviti da se hlade 5-10 min, pa izvadite da se potpuno ohlade na žici.

Pripremite glazuru:
Vodu, 2 kašike smeđeg šećera i 175 g putera otopite na tihoj vatri, a kada počne da ključa dodajte čokoladu izlomljenu. Ostavite je da odstoji jedno sat vremena, povremeno promešajte.

Filovanje: pečena kora-trećina fila-druga kora-pa ostatak fila odozgo i sa strane.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept