burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladna C torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Kore:

8 jaja

8 kašika šećera

10 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

4 kašike mleka

2 kašike ulja

C prašak za pecivo

Fil:

1 l mleka

15 kašika šećera

1 C vanilin šećer

3 kašike brašna

2 C pudinga od slatke pavlake

3 kašike brašna

200 g čokolade

50 g C kokosa

250 g margarina

250 g petit keksa

mleko za namakanje keksa

Preliv:

2 kesice C šlaga krema sa ukusom čokolade

300 ml hladnog mleka

Čokoladna C torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, dodati jedno po jedno žumance, 1 kašiku ulja, 2 kašike mleka, pa sve još malo promešati.

Zatim dodati brašno izmešano sa C kakaoom i C praškom za pecivo.

Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni 20 min. Ispeći dve iste kore.

Fil:
Izmešati dva C pudinga sa 3 kašike brašna i 15 kašika šećera.

Od 1 l mleka odvojiti 10 kašika i promešati sa smesom za puding, zatim to sipati u ključalo mleko i skuvati.

U topli fil dodati čokoladu i C kokos. Kada se fil ohladi dodati 250 g penasto umućenog margarina, pa sve zajedno još malo umutiti.

C krem šlag umutiti sa mlekom.

Slagati:
Prva kora, polovina fila, keks namočen u mleko, druga polovina fila, druga kora.

Koru premazati umućenim šlagom.

Naši proizvodi

Čokoladna C torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, dodati jedno po jedno žumance, 1 kašiku ulja, 2 kašike mleka, pa sve još malo promešati.

Zatim dodati brašno izmešano sa C kakaoom i C praškom za pecivo.

Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni 20 min. Ispeći dve iste kore.

Fil:
Izmešati dva C pudinga sa 3 kašike brašna i 15 kašika šećera.

Od 1 l mleka odvojiti 10 kašika i promešati sa smesom za puding, zatim to sipati u ključalo mleko i skuvati.

U topli fil dodati čokoladu i C kokos. Kada se fil ohladi dodati 250 g penasto umućenog margarina, pa sve zajedno još malo umutiti.

C krem šlag umutiti sa mlekom.

Slagati:
Prva kora, polovina fila, keks namočen u mleko, druga polovina fila, druga kora.

Koru premazati umućenim šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept