burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Čokoladna bomba torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Prva i druga kora:

4 jajeta

8 kašika šećera

4 kašike ulja

4 kašike mleka

6 kašika brašna

2 kašike C kakao

1 kesica C praška za pecivo

Treća kora:

4 belanceta

200 g šećera

150 g seckanih oraha

1 kašika brašna

Prvi fil:

4 žumanca

100 g šećera

1 C vanilin šećer

100 ml mleka

1 kašika C čvrstina

200 g margarina

Drugi fil:

500 ml slatke pavlake

200 g čokolade

Dekoracija:

300 g čokolade

3 kašike ulja

100 ml slatke pavlake

50 g čokolade

Ostalo:

100 ml čokoladnog mleka

Čokoladna bomba torta

Koraci pripreme

Priprema prve i druge kore:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati žumanca, ulje i mleko pa polako izmešati. Dodati brašno pomešano sa C kakaom i C praškom za pecivo pa sve lepo sjediniti.

Sipati u četvrtast pleh obložen pak papirom. Ispeći koru i kada se ohladi preseći je horizontalno da se dobiju dve kore.

Priprema treće kore:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim umešati orahe i brašno. Sipati u četvrtasti pleh i staviti da se peče na 160 stepeni oko 40 minuta.

Priprema prvog fila:
Penasto izmutiti žumanca postepeno dodavajući šećer. Dodati C vanilin šećer mleko i C čvrstin i staviti na ringlu. Kuvati na tihoj vatri uz neprestalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa ohlađenim margarinom.

Priprema drugog fila:
U slatku pavlaku izlomiti čokoladu pa zagrevati i mešati dok se čokolada ne otopi voditi računa da ne provri. Kada se čokolada istopila skloniti sa vatre i ohladiti. Kada se dobro ohladi penasto izmutiti da se dobije krem.

Kakao kore prskati sa čokoladnim mlekom, a zatim filovati: Prva kora - prvi fil - drugi fil - treća kora - prvi fil - drugi fil - druga kora - prvi fil - i na kraju premazati celu tortu drugim filom. Otopiti 100 g čokolade i njome se prelije torta.

Za pravljenje čokoladnih ružica i dekoracije ugrejati slatku pavlaku u njoj izlomiti čokoladu pa ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi izmutiti šlag i praviti pomoću šprica ruže. Istopiti čokoladu sa uljem. Parče folije premazati uljem pa sipati istopljenu čokoladu praveći čokoladnu ogradu za tortu.

Ostaviti na hladnom mestu da se čokolada dobro stegne.

Kada se čokolada stegla skinuti polako sa folije i polako zalepiti na tortu praveći dekoraciju po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna bomba torta

Koraci pripreme

Priprema prve i druge kore:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati žumanca, ulje i mleko pa polako izmešati. Dodati brašno pomešano sa C kakaom i C praškom za pecivo pa sve lepo sjediniti.

Sipati u četvrtast pleh obložen pak papirom. Ispeći koru i kada se ohladi preseći je horizontalno da se dobiju dve kore.

Priprema treće kore:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim umešati orahe i brašno. Sipati u četvrtasti pleh i staviti da se peče na 160 stepeni oko 40 minuta.

Priprema prvog fila:
Penasto izmutiti žumanca postepeno dodavajući šećer. Dodati C vanilin šećer mleko i C čvrstin i staviti na ringlu. Kuvati na tihoj vatri uz neprestalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa ohlađenim margarinom.

Priprema drugog fila:
U slatku pavlaku izlomiti čokoladu pa zagrevati i mešati dok se čokolada ne otopi voditi računa da ne provri. Kada se čokolada istopila skloniti sa vatre i ohladiti. Kada se dobro ohladi penasto izmutiti da se dobije krem.

Kakao kore prskati sa čokoladnim mlekom, a zatim filovati: Prva kora - prvi fil - drugi fil - treća kora - prvi fil - drugi fil - druga kora - prvi fil - i na kraju premazati celu tortu drugim filom. Otopiti 100 g čokolade i njome se prelije torta.

Za pravljenje čokoladnih ružica i dekoracije ugrejati slatku pavlaku u njoj izlomiti čokoladu pa ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi izmutiti šlag i praviti pomoću šprica ruže. Istopiti čokoladu sa uljem. Parče folije premazati uljem pa sipati istopljenu čokoladu praveći čokoladnu ogradu za tortu.

Ostaviti na hladnom mestu da se čokolada dobro stegne.

Kada se čokolada stegla skinuti polako sa folije i polako zalepiti na tortu praveći dekoraciju po želji.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept