burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10-15

Čokoladna bomba

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10-15

Sastojci

4 jaja

80 g šećera

200 g margarina

120 g čokolade

4 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

Fil:

600 ml slatke pavlake

250 g čokolade za kuvanje

Za natapanje:

80 ml mleka

2 kašike šećera

Čokoladna bomba

Koraci pripreme

Umutite žumanca i šećer, dodajte im omekšali maslac.

Otopite čokoladu, sačekajte da se prohladi i dodajte žumancima pa sve lepo sjediniti.

Zatim u smesu dodati C prašak za pecivo, ali ne sme da bude grudvica.

Belanca umutiti u čvrst sneg i varjačom sjediniti sa ostalom smesom.

Smesu sipati u kalup koji smo prethodno obložili pek papirom, peći na 180 C, 22-23 minuta.

Pečenu koru izvadite iz kalupa i stavite na žicu da se prohladi. Ponoviti postupak za još jednu koru.

Prokuvati mleko i šećer pa polako kašikom prelijte kore.

Fil:
Stavite slatku pavlaku na šporet i zagrejati je do ključanja, ali da ne provri, skloniti sa šporeta i u slatku pavlaku dodati izlomljenu čokoladu.

Mešati da se čokolada otopi i smesa lepo sjedini. Ostaviti da se prohladi (1-3h), po želji smesu možete da izmiksate kada se prohladi.

Premazati koru filom, pa preklopiti sa drugom korom, ostatak fila može da služi za ukrašavanje.

Dobro ohladiti tortu i servirati je.

Naši proizvodi

Čokoladna bomba

Koraci pripreme

Umutite žumanca i šećer, dodajte im omekšali maslac.

Otopite čokoladu, sačekajte da se prohladi i dodajte žumancima pa sve lepo sjediniti.

Zatim u smesu dodati C prašak za pecivo, ali ne sme da bude grudvica.

Belanca umutiti u čvrst sneg i varjačom sjediniti sa ostalom smesom.

Smesu sipati u kalup koji smo prethodno obložili pek papirom, peći na 180 C, 22-23 minuta.

Pečenu koru izvadite iz kalupa i stavite na žicu da se prohladi. Ponoviti postupak za još jednu koru.

Prokuvati mleko i šećer pa polako kašikom prelijte kore.

Fil:
Stavite slatku pavlaku na šporet i zagrejati je do ključanja, ali da ne provri, skloniti sa šporeta i u slatku pavlaku dodati izlomljenu čokoladu.

Mešati da se čokolada otopi i smesa lepo sjedini. Ostaviti da se prohladi (1-3h), po želji smesu možete da izmiksate kada se prohladi.

Premazati koru filom, pa preklopiti sa drugom korom, ostatak fila može da služi za ukrašavanje.

Dobro ohladiti tortu i servirati je.

Autor

Dušica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept