0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
16
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
200 g tamne čokolade
150 g neslanog maslaca
200 g kristal šećera
6 komad jaja
100 g brašna
100 g mlevenog keksa
1 prstohvat soli
200 g tamne čokolade
150 ml mleka
3 komad jaja
100 g kristal šećera
100 g mlevenih lešnika
50 g maslaca
200 g čokoladnih bananica
200 g kisele pavlake
200 g višanja iz kompota (mogu i zamrznute, obavezno dobro ocediti)
100 g kristal šećera
50 g mlevenog keksa
100 g pečenih lešnika (grubo iseckanih)
50 g rendane čokolade
po želji malo višanja (svežih ili iz kompota)
po želji malo bananica
Ova torta je prava eksplozija ukusa! Torta sadrži pravo bogatstvo ukusa čokoladnu kremastu strukturu, hrskave lešnike i kokos, dok bananice dodaju dodatnu dimenziju. Svi ljubitelji slatkiša će je obožavati!
U šerpi otopiti maslac i čokoladu na laganoj vatri, povremeno mešajući dok ne postanu glatki. Umutite jaja i šećer u penastu smesu. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite. U drugoj smesu promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, mleveni keks i so, pa postepeno dodajte u smesu sa čokoladom. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Podelite smesu u 2 kalupa (prečnik oko 24cm) i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20-25min ilidok čačkalica ne izađe suva. Ostavite biskvite da se ohlade.
U šerpi, na pari otopite tamnu čokoladu i mleko dok ne postane glatko. Umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Mešajte dok se fil ne zgusne i ne postane kremast. Dodajte kokosovo brašno, mlevene lešnike i maslac i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi pre nego što se fil stavi na biskvit.
Kiselu pavlaku umutiti sa šećerom. Zatim dodati višnje, kokosovo brašno, mleveni keks i seckane bananice i sve pomešati dok se lepo ne sjedini.
Na prvi biskvit staviti 1. fil, na drugi staviti 2. fil. Dekorisati sa napisanim sastojcima ili sastojcima po želji
Ova torta je prava eksplozija ukusa! Torta sadrži pravo bogatstvo ukusa čokoladnu kremastu strukturu, hrskave lešnike i kokos, dok bananice dodaju dodatnu dimenziju. Svi ljubitelji slatkiša će je obožavati!
U šerpi otopiti maslac i čokoladu na laganoj vatri, povremeno mešajući dok ne postanu glatki. Umutite jaja i šećer u penastu smesu. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite. U drugoj smesu promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, mleveni keks i so, pa postepeno dodajte u smesu sa čokoladom. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Podelite smesu u 2 kalupa (prečnik oko 24cm) i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20-25min ilidok čačkalica ne izađe suva. Ostavite biskvite da se ohlade.
U šerpi, na pari otopite tamnu čokoladu i mleko dok ne postane glatko. Umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Mešajte dok se fil ne zgusne i ne postane kremast. Dodajte kokosovo brašno, mlevene lešnike i maslac i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi pre nego što se fil stavi na biskvit.
Kiselu pavlaku umutiti sa šećerom. Zatim dodati višnje, kokosovo brašno, mleveni keks i seckane bananice i sve pomešati dok se lepo ne sjedini.
Na prvi biskvit staviti 1. fil, na drugi staviti 2. fil. Dekorisati sa napisanim sastojcima ili sastojcima po želji
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.