burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Čokoladna bomba

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Biskvit (2 kore)

200 g tamne čokolade

150 g neslanog maslaca

200 g kristal šećera

6 komad jaja

100 g brašna

50 g C Kakao prah

1/2 kesica C Prašak za pecivo

100 g mlevenog keksa

1 prstohvat soli

Prvi fil

200 g tamne čokolade

150 ml mleka

3 komad jaja

100 g kristal šećera

100 g mlevenih lešnika

100 g C Kokosovo brašno

1 kašičica C Vanilin šećer

50 g maslaca

Drugi fil

200 g čokoladnih bananica

200 g kisele pavlake

200 g višanja iz kompota (mogu i zamrznute, obavezno dobro ocediti)

100 g kristal šećera

50 g C Kokosovo brašno

50 g mlevenog keksa

Dekoracija

100 g pečenih lešnika (grubo iseckanih)

50 g rendane čokolade

po želji malo višanja (svežih ili iz kompota)

po želji malo bananica

Čokoladna bomba

Ova torta je prava eksplozija ukusa! Torta sadrži pravo bogatstvo ukusa čokoladnu kremastu strukturu, hrskave lešnike i kokos, dok bananice dodaju dodatnu dimenziju. Svi ljubitelji slatkiša će je obožavati!

Koraci pripreme

Biskvit (2 kore)

U šerpi otopiti maslac i čokoladu na laganoj vatri, povremeno mešajući dok ne postanu glatki. Umutite jaja i šećer u penastu smesu. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite. U drugoj smesu promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, mleveni keks i so, pa postepeno dodajte u smesu sa čokoladom. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Podelite smesu u 2 kalupa (prečnik oko 24cm) i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20-25min ilidok čačkalica ne izađe suva. Ostavite biskvite da se ohlade.

Prvi fil

U šerpi, na pari otopite tamnu čokoladu i mleko dok ne postane glatko. Umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Mešajte dok se fil ne zgusne i ne postane kremast. Dodajte kokosovo brašno, mlevene lešnike i maslac i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi pre nego što se fil stavi na biskvit.

Drugi fil

Kiselu pavlaku umutiti sa šećerom. Zatim dodati višnje, kokosovo brašno, mleveni keks i seckane bananice i sve pomešati dok se lepo ne sjedini.

Filovanje

Na prvi biskvit staviti 1. fil, na drugi staviti 2. fil. Dekorisati sa napisanim sastojcima ili sastojcima po želji

Naši proizvodi

Čokoladna bomba

Ova torta je prava eksplozija ukusa! Torta sadrži pravo bogatstvo ukusa čokoladnu kremastu strukturu, hrskave lešnike i kokos, dok bananice dodaju dodatnu dimenziju. Svi ljubitelji slatkiša će je obožavati!

Koraci pripreme

Biskvit (2 kore)

U šerpi otopiti maslac i čokoladu na laganoj vatri, povremeno mešajući dok ne postanu glatki. Umutite jaja i šećer u penastu smesu. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite. U drugoj smesu promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, mleveni keks i so, pa postepeno dodajte u smesu sa čokoladom. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Podelite smesu u 2 kalupa (prečnik oko 24cm) i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20-25min ilidok čačkalica ne izađe suva. Ostavite biskvite da se ohlade.

Prvi fil

U šerpi, na pari otopite tamnu čokoladu i mleko dok ne postane glatko. Umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Mešajte dok se fil ne zgusne i ne postane kremast. Dodajte kokosovo brašno, mlevene lešnike i maslac i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi pre nego što se fil stavi na biskvit.

Drugi fil

Kiselu pavlaku umutiti sa šećerom. Zatim dodati višnje, kokosovo brašno, mleveni keks i seckane bananice i sve pomešati dok se lepo ne sjedini.

Filovanje

Na prvi biskvit staviti 1. fil, na drugi staviti 2. fil. Dekorisati sa napisanim sastojcima ili sastojcima po želji

Autor

Mikica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept