0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Komplikovano
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Komplikovano
Broj porcija:
15
5 belanaca
200 g šećera
200 g seckanih oraha
50 g suvog grožđa
4 ravne kašike C čvrstina
2 kašike ulja
6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
2 kašike C čvrstina
1 kašika C kakaoa
5 žumanca
2 jajeta
15 kašika šećera
2 C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina
1 šoljica mleka
100 g čokolade
250 g maslaca
listići prženog badema
Za belu koru umutite sve sastojke i testo preručite u podmazan pleh. Pecite pola sata na 170 stepeni.
Isto to uradite sa braon korom, samo je pecite na 180 stepeni. Proglađenu braon koru prepolovite.
Za fil žumanca, jaja, šećer i C vanilin šećer kuvajte na pari uz stalno mućenje. Sipajte C čvrstin razmućen u mleku.
Zgusnutu smesu skinite s vatre i umešajte izlomljenu čokoladu.
Ohlađeni fil sastavite sa penasto umućenim maslacem.
Na poslužavnik prvo stavite braon koru, fil, pa belu koru, pa opet fil, pa odozgo braon koru.
Ostatkom fila premažite celu tortu i po želji je pospite mlevenim ili seckanim orasima.
Za belu koru umutite sve sastojke i testo preručite u podmazan pleh. Pecite pola sata na 170 stepeni.
Isto to uradite sa braon korom, samo je pecite na 180 stepeni. Proglađenu braon koru prepolovite.
Za fil žumanca, jaja, šećer i C vanilin šećer kuvajte na pari uz stalno mućenje. Sipajte C čvrstin razmućen u mleku.
Zgusnutu smesu skinite s vatre i umešajte izlomljenu čokoladu.
Ohlađeni fil sastavite sa penasto umućenim maslacem.
Na poslužavnik prvo stavite braon koru, fil, pa belu koru, pa opet fil, pa odozgo braon koru.
Ostatkom fila premažite celu tortu i po želji je pospite mlevenim ili seckanim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.