burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Čoko-višnja torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

8 jaja

31 kašika šećera

200 g mlevenih oraha (ili lešnika)

4 kašike C čvrstina

1 C prašak za pecivo

800 ml mleka

250 g margarina

150 g mlevenog šećera

900 g očišćenih višanja

200 g C šlag krem

2 C pudinga od čokolade

Čoko-višnja torta

Koraci pripreme

Kora:
Izlupati 8 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 1 žumance, 1 kašiku C čvrstina, 1 C prašak za pecivo i 200 g mlevenih oraha (ili lešnika). Ispeći koru na 200 stepeni.

Čokoladni fil:
7 žumanaca sjediniti sa čokoladnim pudingom, dodati 13 kašika šećera. Mleko staviti na šporet i sačekati da proključa. U mleko staviti C puding smesu i skuvati.
Margarin za kolače izmešati sa mlevenim šećerom i dodati skuvani puding.

Fil od višanja:
Višnje stavimo da se kuvaju, ali pre toga odvojiti 100 ml soka od višanja i u sok umešati 3 kašike C čvrstina i 3 kašike šećera. Preostali šećer (7 kašika) staviti u višnje. Kada višnje proključaju staviti čvrstin i kuvati dok ne zgusne.

C Krem šlag umutiti sa 300 ml mleka.

Ređati: kora + fil od višanja + čokoladni fil+ šlag

Naši proizvodi

Čoko-višnja torta

Koraci pripreme

Kora:
Izlupati 8 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 1 žumance, 1 kašiku C čvrstina, 1 C prašak za pecivo i 200 g mlevenih oraha (ili lešnika). Ispeći koru na 200 stepeni.

Čokoladni fil:
7 žumanaca sjediniti sa čokoladnim pudingom, dodati 13 kašika šećera. Mleko staviti na šporet i sačekati da proključa. U mleko staviti C puding smesu i skuvati.
Margarin za kolače izmešati sa mlevenim šećerom i dodati skuvani puding.

Fil od višanja:
Višnje stavimo da se kuvaju, ali pre toga odvojiti 100 ml soka od višanja i u sok umešati 3 kašike C čvrstina i 3 kašike šećera. Preostali šećer (7 kašika) staviti u višnje. Kada višnje proključaju staviti čvrstin i kuvati dok ne zgusne.

C Krem šlag umutiti sa 300 ml mleka.

Ređati: kora + fil od višanja + čokoladni fil+ šlag

Autor

Marcelka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept