0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
8 jaja
31 kašika šećera
200 g mlevenih oraha (ili lešnika)
4 kašike C čvrstina
1 C prašak za pecivo
800 ml mleka
250 g margarina
150 g mlevenog šećera
900 g očišćenih višanja
200 g C šlag krem
2 C pudinga od čokolade
Kora:
Izlupati 8 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 1 žumance, 1 kašiku C čvrstina, 1 C prašak za pecivo i 200 g mlevenih oraha (ili lešnika). Ispeći koru na 200 stepeni.
Čokoladni fil:
7 žumanaca sjediniti sa čokoladnim pudingom, dodati 13 kašika šećera. Mleko staviti na šporet i sačekati da proključa. U mleko staviti C puding smesu i skuvati.
Margarin za kolače izmešati sa mlevenim šećerom i dodati skuvani puding.
Fil od višanja:
Višnje stavimo da se kuvaju, ali pre toga odvojiti 100 ml soka od višanja i u sok umešati 3 kašike C čvrstina i 3 kašike šećera. Preostali šećer (7 kašika) staviti u višnje. Kada višnje proključaju staviti čvrstin i kuvati dok ne zgusne.
C Krem šlag umutiti sa 300 ml mleka.
Ređati: kora + fil od višanja + čokoladni fil+ šlag
Kora:
Izlupati 8 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 1 žumance, 1 kašiku C čvrstina, 1 C prašak za pecivo i 200 g mlevenih oraha (ili lešnika). Ispeći koru na 200 stepeni.
Čokoladni fil:
7 žumanaca sjediniti sa čokoladnim pudingom, dodati 13 kašika šećera. Mleko staviti na šporet i sačekati da proključa. U mleko staviti C puding smesu i skuvati.
Margarin za kolače izmešati sa mlevenim šećerom i dodati skuvani puding.
Fil od višanja:
Višnje stavimo da se kuvaju, ali pre toga odvojiti 100 ml soka od višanja i u sok umešati 3 kašike C čvrstina i 3 kašike šećera. Preostali šećer (7 kašika) staviti u višnje. Kada višnje proključaju staviti čvrstin i kuvati dok ne zgusne.
C Krem šlag umutiti sa 300 ml mleka.
Ređati: kora + fil od višanja + čokoladni fil+ šlag
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.