burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko višnja torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

6 jaja

150 g šećera

1,5 kesica C vanilinog šećera

150 g putera

150 g čokolade

150 g brašna

30g C čvrstina

1 kesica C praška za pecivo

Fil 1:

600 g višanja

3 dl vode

6 kašika šećera

6 kašika C čvrstina

Fil 2:

2,5 dl slatke pavlake

100 g otopljene crne cokolade

Fil 3:

2,5 dl slatke pavlake

100 g otopljene bele čokolade

Za dekoraciju:

4 dl slatke pavlake

200 g čokolade

125 g putera

Čoko višnja torta

Koraci pripreme

Za pripremu kore najpre otopiti puter i čokoladu i prohladiti. Ostale sastojke umutiti, dodati puter i čokoladu i sve izmešati.

Okrugli pleh prečnika 28 cm obložiti pek papirom, sipati masu za koru i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na 2 kore.

Za fil 1 - višnje izblendirati sa 2 dl vode, a u 1 dl vode razmutiti čvrstin. Višnje prokuvati zajedno sa šećerom, pa u njima zakuvati čvrstin.

Za fil 2 i fil 3 - umutiti slatku pavlaku pa dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu. Za dekoraciju slatku pavlaku zagrejati da ne provri, pa dodati čokoladu i puter.

Prokuvati, a zatim dobro ohladiti, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pa umutiti.

Obe kore premazati filom od višanja, dok je jos uvek mlak.

Na prvu koru preko fila od višanja naneti fil 2, pa fil 3, pa drugu koru, ali je okrenuti tako da fil od višanja bude preko fila 3.

Tortu ukrasiti filom za dekoraciju.

Naši proizvodi

Čoko višnja torta

Koraci pripreme

Za pripremu kore najpre otopiti puter i čokoladu i prohladiti. Ostale sastojke umutiti, dodati puter i čokoladu i sve izmešati.

Okrugli pleh prečnika 28 cm obložiti pek papirom, sipati masu za koru i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na 2 kore.

Za fil 1 - višnje izblendirati sa 2 dl vode, a u 1 dl vode razmutiti čvrstin. Višnje prokuvati zajedno sa šećerom, pa u njima zakuvati čvrstin.

Za fil 2 i fil 3 - umutiti slatku pavlaku pa dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu. Za dekoraciju slatku pavlaku zagrejati da ne provri, pa dodati čokoladu i puter.

Prokuvati, a zatim dobro ohladiti, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pa umutiti.

Obe kore premazati filom od višanja, dok je jos uvek mlak.

Na prvu koru preko fila od višanja naneti fil 2, pa fil 3, pa drugu koru, ali je okrenuti tako da fil od višanja bude preko fila 3.

Tortu ukrasiti filom za dekoraciju.

Autor

Branka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept