burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za piškotu:

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike brašna

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

2 C pudinga od vanile

1 litre mleka

2 kašike šećera

125 g margarina

1 C kesica šlaga

I još:

800 g jagoda

100 g čokolade

5 kašika ulja

2 dl slatke pavlake

Čoko torta sa jagodama

Koraci pripreme

Za piškotu penasto umutite 3 belanca, postepeno dodajte šećer pa jedno po jedno žumance.

Brašno sjedinite sa praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu i lagano promešajte.

Izlijte u podmazan kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Kada je piškota gotova ostavite da se ohladi a zatim je prelijte sa 1 dcl toplog mleka.

Za fil u mleko stavite šećer pa kada provri skuvajte puding.

Kada se prohladi dodajte penasto umućen margarin.

Posebno ulupajte šlag pa i to sjedinite sa filom.

Premažite piškotu sa 2/3 fila pa zatim preko fila poređajte jagode.

Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri pa prelijte preko jagoda.

Slatku pavlaku penasto umutite i špricem dekorišite tortu.

Ostavite par sati da se rashladi u frižideru pa secite na kriške i služite.

Naši proizvodi

Čoko torta sa jagodama

Koraci pripreme

Za piškotu penasto umutite 3 belanca, postepeno dodajte šećer pa jedno po jedno žumance.

Brašno sjedinite sa praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu i lagano promešajte.

Izlijte u podmazan kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Kada je piškota gotova ostavite da se ohladi a zatim je prelijte sa 1 dcl toplog mleka.

Za fil u mleko stavite šećer pa kada provri skuvajte puding.

Kada se prohladi dodajte penasto umućen margarin.

Posebno ulupajte šlag pa i to sjedinite sa filom.

Premažite piškotu sa 2/3 fila pa zatim preko fila poređajte jagode.

Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri pa prelijte preko jagoda.

Slatku pavlaku penasto umutite i špricem dekorišite tortu.

Ostavite par sati da se rashladi u frižideru pa secite na kriške i služite.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept