burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Čoko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za biskvit:

2 jaja

2 kašike šećera

1 kašika C kakao praha

1 C prašak za pecivo

Čoko krema:

1,2 l mleka

4 C pudinga sa ukusom čokolade

200 g čokolade za kuvanje

6 kašika šećera

500 g C šlag krema od čokolade

Ganaš krema:

200 g čokolade za kuvanje

200 g C šlag krema od čokolade

150 ml mleka

Ganaš glazura:

200 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

Čoko torta

Koraci pripreme

Za biskvit umutiti jaja penasto sa šećerom. Dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Špatulom lagano promešati.

Masu izliti u okrugli kalup (22cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Čoko krema:
Od 1,2l odvojiti 200 ml i ostaviti sa strane. Ostatak staviti da provri sa 6 kašike šećera.

U 200 ml razbiti 4 C pudinga i sipati u provrelo mleko. Kad se zgusne, skloniti za vatre.

U vruće dodati 200 g izlomljene čokolade, mešati da se istopi i ostaviti sa strane da se potpuno ohladi.

Posebno umutiti C šlag krem, i postepeno dodavati ohlađeni puding. Pripremljenu smesu sipati preko kore.

Za ganaš kremu izmutiti 200 g C šlag krema sa 150 ml hladnog mleka i dodati otopljenu čokoladu. Sipati preko čoko kreme.

Za ganaš glazuru slatku pavlaku zagrejati do vrenja, sipati preko izlomljene čokolade, mešati da se lepo istopi i ostaviti da se malo prohladi.

Kad se prohladi, sipati preko ganaš kreme.

Naši proizvodi

Čoko torta

Koraci pripreme

Za biskvit umutiti jaja penasto sa šećerom. Dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Špatulom lagano promešati.

Masu izliti u okrugli kalup (22cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Čoko krema:
Od 1,2l odvojiti 200 ml i ostaviti sa strane. Ostatak staviti da provri sa 6 kašike šećera.

U 200 ml razbiti 4 C pudinga i sipati u provrelo mleko. Kad se zgusne, skloniti za vatre.

U vruće dodati 200 g izlomljene čokolade, mešati da se istopi i ostaviti sa strane da se potpuno ohladi.

Posebno umutiti C šlag krem, i postepeno dodavati ohlađeni puding. Pripremljenu smesu sipati preko kore.

Za ganaš kremu izmutiti 200 g C šlag krema sa 150 ml hladnog mleka i dodati otopljenu čokoladu. Sipati preko čoko kreme.

Za ganaš glazuru slatku pavlaku zagrejati do vrenja, sipati preko izlomljene čokolade, mešati da se lepo istopi i ostaviti da se malo prohladi.

Kad se prohladi, sipati preko ganaš kreme.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept