0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
3 jajeta
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C slatki kakao
1 C prašak za pecivo
3 kašike mleka
3 kašike ulja
1 kašičica ruma
300 ml slatke pavlake
100 g čokolade
1 kašičica ruma
1 kesica C šlaga
1 kesica C želatina
3 kašike šećera
500 ml vode
po želji raznog sezonskog voća
malo rendane čokolade
100 g mlevenog keksa
50 g omekšalog margarina
3 kašike mleka
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, mleko, rum i C prašak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i C kakao.
Sipati u manji kalup pa staviti da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.
Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmešati da se sjedine pavlaka i čokolada.
Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider bar još sat vremena.
Za korpice:
Izmešati keks, otopljen margarin i dodavati malo mleka. Napraviti smesu pa obložiti kalupe.
Ostaviti u frižider da se dobro stegne. Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kašičicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.
Isečenu koru vratiti u kalup. Premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.
Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa.
C Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin.
Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.
Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poređati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.
Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.
Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, mleko, rum i C prašak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i C kakao.
Sipati u manji kalup pa staviti da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.
Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmešati da se sjedine pavlaka i čokolada.
Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider bar još sat vremena.
Za korpice:
Izmešati keks, otopljen margarin i dodavati malo mleka. Napraviti smesu pa obložiti kalupe.
Ostaviti u frižider da se dobro stegne. Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kašičicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.
Isečenu koru vratiti u kalup. Premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.
Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa.
C Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin.
Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.
Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poređati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.
Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.
Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.