burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Čoko-rum voćna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora:

3 jajeta

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašika C slatki kakao

1 C prašak za pecivo

3 kašike mleka

3 kašike ulja

1 kašičica ruma

Fil:

300 ml slatke pavlake

100 g čokolade

1 kašičica ruma

1 kesica C šlaga

Preliv i dekoracija:

1 kesica C želatina

3 kašike šećera

500 ml vode

po želji raznog sezonskog voća

malo rendane čokolade

Za korpice:

100 g mlevenog keksa

50 g omekšalog margarina

3 kašike mleka

Čoko-rum voćna fantazija

Koraci pripreme

Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, mleko, rum i C prašak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i C kakao.

Sipati u manji kalup pa staviti da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.

Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmešati da se sjedine pavlaka i čokolada.

Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider bar još sat vremena.

Za korpice:
Izmešati keks, otopljen margarin i dodavati malo mleka. Napraviti smesu pa obložiti kalupe.

Ostaviti u frižider da se dobro stegne. Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kašičicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.

Isečenu koru vratiti u kalup. Premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.

Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa.

C Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin.

Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.

Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poređati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.

Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.

Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Čoko-rum voćna fantazija

Koraci pripreme

Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, mleko, rum i C prašak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i C kakao.

Sipati u manji kalup pa staviti da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.

Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmešati da se sjedine pavlaka i čokolada.

Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider bar još sat vremena.

Za korpice:
Izmešati keks, otopljen margarin i dodavati malo mleka. Napraviti smesu pa obložiti kalupe.

Ostaviti u frižider da se dobro stegne. Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kašičicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.

Isečenu koru vratiti u kalup. Premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.

Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa.

C Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin.

Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.

Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poređati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.

Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.

Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept