burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čoko puž torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za kore:

6 jaja

6 kašika šećera

3 kašike ulja

4 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

1/2 kesice C praška za pecivo

Za krem:

2 jaja

1,2 l mleka

7 ravnih kašika šećera

2 C pudinga sa ukusom vanile

3 pune kašike C čvrstina

50 g bele čokolade

250 g margarina

I još:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Čoko puž torta

Koraci pripreme

U sud za mućenje stavite jaja i šećer pa mutite dok se šećer ne otopi, pa dodajte ulje. Posebno izmešajte brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa lagano dodajte u umućena jaja, muteći najmanjom brzinom.

Smesu izručite u najveći pravougaoni pleh, prekriven pek papirom i pecite oko 15-20 min. na 180-200 stepeni (zavisno od rerne). Pečenu koru izvadite iz rerne, ohladite, pa je uzdužno isecite na tri dela (trake).

U poseban sud stavite šećer da se otopi na laganoj vatri pa dodajte 1 l mleka.

Posebno lagano umutite jaja, dodajte 200 ml mleka, C puding i C čvrstin. Sve dobro sjedinite pa dodajte u karamel mleko. Kuvajte dok se ne zgusne pa dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, sklonite krem, ohladite pa dodajte prethodno umućen margarin. Sve dobro umutite mikserom.

Na radni sto stavite prvu traku kore, premažite je kremom pa je urolajte i stavite na sredinu tacne za tortu. Premažite i drugu traku kore pa je nastavite na predhodnu traku u krug.

Isto uradite i sa tećom trakom, koju nastavite na drugu traku kore. Kada završite sa svim trakama, dobićete oblik "puža".

Odozgo tortu premažite ostatkom krema. Ostavite tortu da se hladi oko pola sata.

Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje, stavite da se otopi na pari pa prelijte preko torte.

Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i čokolada stegne pa je dekorišite po želji.

Naši proizvodi

Čoko puž torta

Koraci pripreme

U sud za mućenje stavite jaja i šećer pa mutite dok se šećer ne otopi, pa dodajte ulje. Posebno izmešajte brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa lagano dodajte u umućena jaja, muteći najmanjom brzinom.

Smesu izručite u najveći pravougaoni pleh, prekriven pek papirom i pecite oko 15-20 min. na 180-200 stepeni (zavisno od rerne). Pečenu koru izvadite iz rerne, ohladite, pa je uzdužno isecite na tri dela (trake).

U poseban sud stavite šećer da se otopi na laganoj vatri pa dodajte 1 l mleka.

Posebno lagano umutite jaja, dodajte 200 ml mleka, C puding i C čvrstin. Sve dobro sjedinite pa dodajte u karamel mleko. Kuvajte dok se ne zgusne pa dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, sklonite krem, ohladite pa dodajte prethodno umućen margarin. Sve dobro umutite mikserom.

Na radni sto stavite prvu traku kore, premažite je kremom pa je urolajte i stavite na sredinu tacne za tortu. Premažite i drugu traku kore pa je nastavite na predhodnu traku u krug.

Isto uradite i sa tećom trakom, koju nastavite na drugu traku kore. Kada završite sa svim trakama, dobićete oblik "puža".

Odozgo tortu premažite ostatkom krema. Ostavite tortu da se hladi oko pola sata.

Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje, stavite da se otopi na pari pa prelijte preko torte.

Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i čokolada stegne pa je dekorišite po želji.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept