burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12-15

Čoko-puding torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12-15

Sastojci

Smeđa kora:

5 belanca

5 kašika šećera

1 C pudinga od čokolade

Žuta kora:

5 belanaca

5 kašika šećera

1 C puding od vanile

Bela kora:

5 belanaca

5 kašika šećera

3 kašike C čvrstina

Fil:

15 žumanaca

10 kašika šećera

10 kašika vrhom punih brašna

1 l mleka

375 g margarina

400 g C kakao praha

300 ml vrhnja za šlag

Dekoracija:

180 g C šlag krema

čokolada u prahu

Čoko-puding torta

Koraci pripreme

Smeđa čokoladna kora:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šećer i miksajte.
3. Dodajte C puding od čokolade i kašikom lagano sjedinite.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Žuta kora od vanile:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šećer i miksajte.
3. Dodajte C puding od vanile i kašikom lagano sjedinite.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Bela kora sa C čvrstinom:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šečer i miksajte.
3. Dodajte C čvrstin i lagano sjedinite kašikom.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Krem fil:
1. Žumanca penasto izradite sa šećerom.
2. Dodajte malo mleka i brašno, promešajte.
3. Ostatak mleka stavite kuvati.
4. U uzavrelo mleko dodajte pripremljene sastojke, nastavite kuvati.
5. Sklonite s vatre i dodajte C kakao u prahu, sjedinite.
6. Kremu prebacite u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom, ostavite da se hladi.
7. Kada je krema hladna prvo je malo izradite mikserom.
8. Dodajte margarin sobne temperature, sve zajedno sjedinite.

Ostalo:
1. C šlag krem izradite u čvrsti šlag.

Slaganje:
1. Tamna kora – pola kreme – pola šlaga
2. Žuta kora – ostatak kreme – ostatak šlaga
3. Bela kora.
4. Dekoracija može biti po želji.
5. Ovde sam koristila C šlaga krem, možete posipati čokoladom u prahu.

Naši proizvodi

Čoko-puding torta

Koraci pripreme

Smeđa čokoladna kora:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šećer i miksajte.
3. Dodajte C puding od čokolade i kašikom lagano sjedinite.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Žuta kora od vanile:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šećer i miksajte.
3. Dodajte C puding od vanile i kašikom lagano sjedinite.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Bela kora sa C čvrstinom:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šečer i miksajte.
3. Dodajte C čvrstin i lagano sjedinite kašikom.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Krem fil:
1. Žumanca penasto izradite sa šećerom.
2. Dodajte malo mleka i brašno, promešajte.
3. Ostatak mleka stavite kuvati.
4. U uzavrelo mleko dodajte pripremljene sastojke, nastavite kuvati.
5. Sklonite s vatre i dodajte C kakao u prahu, sjedinite.
6. Kremu prebacite u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom, ostavite da se hladi.
7. Kada je krema hladna prvo je malo izradite mikserom.
8. Dodajte margarin sobne temperature, sve zajedno sjedinite.

Ostalo:
1. C šlag krem izradite u čvrsti šlag.

Slaganje:
1. Tamna kora – pola kreme – pola šlaga
2. Žuta kora – ostatak kreme – ostatak šlaga
3. Bela kora.
4. Dekoracija može biti po želji.
5. Ovde sam koristila C šlaga krem, možete posipati čokoladom u prahu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept