burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 parčeta

Čoko princes

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 parčeta

Sastojci

Patišpanj:

6 jaja

6 kašika kristal šećera

6 kašika brašna

2 kašike mlevenih oraha (nije obavezno)

1 kesica C praška za pecivo

Testo za princes krofne:

1 šolja ulja

2 šolje vode

brašno oko 150g

1/2 kesice C praška za pecivo

6 jaja

Fil:

3 C pudinga sa ukusom čokolade

2 C pudinga sa ukusom vanile

2,5 l mleka

10 kašika šećera

1/2 kocke margarina

300 g mlevenog keksa

100 g C kokosovog brašna

C šlag krem sa ukusom čokolade

voda ili mleko za mućenje šlaga

Čoko princes

Koraci pripreme

Priprema testa za princes krofne.
Stavimo ulje i vodu da proključa, nakon toga dodamo brašno i C prašak za pecivo neprekidno mešajući.
Kada se smesa prohladi dodamo jedno po jedno jaje i mešamo. Možda vama neće biti potrebno 6 jaja, testo ne sme biti previše retko.

Zatim u pleh napravimo špricem 12 princes krofni i ispečemo. Ostatak testa iskoristimo za koru, razvučemo smesu po celom plehu i ispečemo. Oprezno kada vadite koru da se ne bi polomila.

Spremamo patišpanj. Umutimo penasto jaja i šećer. Dodamo brašno i C prašak za pecivo i orahe. Ispečemo.

Pudinge pripremamo po uputsvu sa kesice. Odmah sve zajedno. U puding dodamo margarin i promešamo. Podelimo smesu na tri dela. U jedan stavimo mleveni keks, u drugi C kokos a treći ostavimo bez ičega ili dodamo nešto što se vama sviđa. Sačekamo da se prohladi. U međuvremenu umutimo C šlag.

Kada se sve prohladi počnemo sa filovanjem.

Prvo stavimo patišpanj, posipamo malo mleka da kora ne bi bila suva, stavimo fil sa kokosom, potom onaj bez ičega. Stavimo koru od testa za princes krofne. Preko njega fil sa mlevenim keksom. Zatim na sve to poređamo loptice od testa za princes krofne i na kraju završimo premazivanjem šlaga.

Ostavimo i frižider da se stegne.

Naši proizvodi

Čoko princes

Koraci pripreme

Priprema testa za princes krofne.
Stavimo ulje i vodu da proključa, nakon toga dodamo brašno i C prašak za pecivo neprekidno mešajući.
Kada se smesa prohladi dodamo jedno po jedno jaje i mešamo. Možda vama neće biti potrebno 6 jaja, testo ne sme biti previše retko.

Zatim u pleh napravimo špricem 12 princes krofni i ispečemo. Ostatak testa iskoristimo za koru, razvučemo smesu po celom plehu i ispečemo. Oprezno kada vadite koru da se ne bi polomila.

Spremamo patišpanj. Umutimo penasto jaja i šećer. Dodamo brašno i C prašak za pecivo i orahe. Ispečemo.

Pudinge pripremamo po uputsvu sa kesice. Odmah sve zajedno. U puding dodamo margarin i promešamo. Podelimo smesu na tri dela. U jedan stavimo mleveni keks, u drugi C kokos a treći ostavimo bez ičega ili dodamo nešto što se vama sviđa. Sačekamo da se prohladi. U međuvremenu umutimo C šlag.

Kada se sve prohladi počnemo sa filovanjem.

Prvo stavimo patišpanj, posipamo malo mleka da kora ne bi bila suva, stavimo fil sa kokosom, potom onaj bez ičega. Stavimo koru od testa za princes krofne. Preko njega fil sa mlevenim keksom. Zatim na sve to poređamo loptice od testa za princes krofne i na kraju završimo premazivanjem šlaga.

Ostavimo i frižider da se stegne.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept