burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija5

Čoko mousse torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
5

Sastojci

Za patišpanj:

4 jaja

100 g šećera

200 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

4 kašičice brašna

1 C prašak za pecivo

Sos od malina:

300 g malina

200 g šećera

1 C puding od maline

200 ml vode ili soka koji otpuste zaleđene maline

Za fil:

500 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

1 kašičica C vanilin šećera

Čoko mousse torta sa malinama

Koraci pripreme

Patišpanj:
Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peći oko 20 min. na 180C.

Sos od malina:
U posudu staviti maline, šećer i 100 ml vode ili soka od maline, prokuvajte i kada se šećer otopiu, dodati puding od maline razmućen u 100 ml vode ili soka od maline . Kuvati dok se ne zgusne.

Fil:
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri. Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom.

Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati.

Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi. Služiti uz slatku pavlaku.

Naši proizvodi

Čoko mousse torta sa malinama

Koraci pripreme

Patišpanj:
Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peći oko 20 min. na 180C.

Sos od malina:
U posudu staviti maline, šećer i 100 ml vode ili soka od maline, prokuvajte i kada se šećer otopiu, dodati puding od maline razmućen u 100 ml vode ili soka od maline . Kuvati dok se ne zgusne.

Fil:
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri. Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom.

Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati.

Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi. Služiti uz slatku pavlaku.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept