burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čoko mleveni keks

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja

800 g šećera

350 g mlevenog keksa

150 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

1 l mleka

3 C pudinga sa ukusom vanile

3 C vanilin šećera

350 g margarina

100 g crne čokolade

50 g mleka u prahu

400 g C šlag krema

Čoko mleveni keks

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti 10 belanaca u čvrst šam, zatim dodati 350 g šećera, umutiti.

Zatim dodati 150 g mlevenog keksa, 150 g mlevenih oraha i 2 kašike brašna lagano mešajući špatulom.

Smesu rasporediti u plehu 40x40 i peći na 180 C 10-tak minuta.

Fil:
Skuvati 3 C pudinga sa 1 l mleka, 350 g margarina i 3 C vanilin šećera i ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu skuvati 10 žumanca na pari sa 100 g šećera.

Ohlađeni puding umutiti, zatim dodati 350 g margarina i žumanca na pari.

Umutiti lepo smesu pa podeliti na dva dela, u jedan dodati 100 g mlevenog keksa i 50 g mleka u prahu, a u drugi dodati 100 g mlevenog keksa i 100 g čokolade.

Ohlađenu koru iseći na 4 šnita i filovati: kora - crni fil - kora - žuti fil - kora - crni fil - kora žuti fil.

Ostaviti da se stegne i našlagirati šnit po želji.

Naši proizvodi

Čoko mleveni keks

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti 10 belanaca u čvrst šam, zatim dodati 350 g šećera, umutiti.

Zatim dodati 150 g mlevenog keksa, 150 g mlevenih oraha i 2 kašike brašna lagano mešajući špatulom.

Smesu rasporediti u plehu 40x40 i peći na 180 C 10-tak minuta.

Fil:
Skuvati 3 C pudinga sa 1 l mleka, 350 g margarina i 3 C vanilin šećera i ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu skuvati 10 žumanca na pari sa 100 g šećera.

Ohlađeni puding umutiti, zatim dodati 350 g margarina i žumanca na pari.

Umutiti lepo smesu pa podeliti na dva dela, u jedan dodati 100 g mlevenog keksa i 50 g mleka u prahu, a u drugi dodati 100 g mlevenog keksa i 100 g čokolade.

Ohlađenu koru iseći na 4 šnita i filovati: kora - crni fil - kora - žuti fil - kora - crni fil - kora žuti fil.

Ostaviti da se stegne i našlagirati šnit po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept