0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24-32
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24-32
4 C pudinga od čokolade
1,5 l mleka
20 kašika šećera (ili po ukusu za puding)
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
100 g mlečne čokolade
125 g maslaca
300 g maline
tamne kore za tortu
malo mleka za kore
Skuvati C puding u 1,5l mleka. Ohladiti.
Staviti slatku pavlaku i maslac da se zagreju do tačke ključanja. Skinuti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Kad se fil prohladi, dodati ga u puding i sve dobro umutiti.
Kore malo mlekom preprskati, zatim namazati trećinom fila, poređati preko trećinu malina. Tako dok utrošite materijal.
Tortu po želji ukrasiti.
Skuvati C puding u 1,5l mleka. Ohladiti.
Staviti slatku pavlaku i maslac da se zagreju do tačke ključanja. Skinuti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Kad se fil prohladi, dodati ga u puding i sve dobro umutiti.
Kore malo mlekom preprskati, zatim namazati trećinom fila, poređati preko trećinu malina. Tako dok utrošite materijal.
Tortu po želji ukrasiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.