burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čoko malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

5 jaja

10 kašika šećera

9 kašika ne prepunih brašna

50 ml mleka

50 ml ulja

4 kašike pune C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Fil:

500 ml mleka

1 kesica C pudinga od čokolade

6 kašika šećera

100 g čokolade za kuvanje

10 g C želatina

300 ml slatke pavlake

Ganache:

200 ml slatke pavlake

150 g čokolade za kuvanje

300-400 g malina

Čoko malina torta

Koraci pripreme

Kora:
Ugrejati rernu na 180 stepeni, koristi se pleh fi 26 obložen pek papirom. Cela jaja umutiti sa šećerom pa dodati ulje i mleko.

Prosejati brašno sa C praškom za pecivo i dodati u smesu od jaja, dodati C kakao i ručno izmešati u kompaktnu smesu.

Peći oko 25 minuta.Ispečeno prekriti alu folijom i da se malo ohladi. Ohlađen biskvit preseći na pola.

Fil:
Odvojiti 1 dl mleka i umutiti puding, ostatak mleka dodati u šerpu pa staviti da kuva. U puding dodati 6 kašika šećera, i zakuvati puding.

U skuvan puding dodati odmah 100 g čokolade da se otopi. C želatin razmutiti sa 3 kašike vode kad nabubri dodati u vruć fil i lepo izmešati.

Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku pa pomešati sa ohlađenim filom i lepo izraditi.

Ganache:
Ugrejati slatku pavlaku i preliti preko čokolade, energično mešati da se dobro otopi i ne ostanu komadići čokolade, ostaviti da se ohladi.

Na prvu koru stavimo deo malina, pa preko njih 3 fila pa koru i lagano pritisnuti. Ostatkom fila namazati oko torte i odozgo staviti.

Preliti ganache glazurom i ostaviti da se stegne malo i ukrasiti po kojom malinom.

Naši proizvodi

Čoko malina torta

Koraci pripreme

Kora:
Ugrejati rernu na 180 stepeni, koristi se pleh fi 26 obložen pek papirom. Cela jaja umutiti sa šećerom pa dodati ulje i mleko.

Prosejati brašno sa C praškom za pecivo i dodati u smesu od jaja, dodati C kakao i ručno izmešati u kompaktnu smesu.

Peći oko 25 minuta.Ispečeno prekriti alu folijom i da se malo ohladi. Ohlađen biskvit preseći na pola.

Fil:
Odvojiti 1 dl mleka i umutiti puding, ostatak mleka dodati u šerpu pa staviti da kuva. U puding dodati 6 kašika šećera, i zakuvati puding.

U skuvan puding dodati odmah 100 g čokolade da se otopi. C želatin razmutiti sa 3 kašike vode kad nabubri dodati u vruć fil i lepo izmešati.

Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku pa pomešati sa ohlađenim filom i lepo izraditi.

Ganache:
Ugrejati slatku pavlaku i preliti preko čokolade, energično mešati da se dobro otopi i ne ostanu komadići čokolade, ostaviti da se ohladi.

Na prvu koru stavimo deo malina, pa preko njih 3 fila pa koru i lagano pritisnuti. Ostatkom fila namazati oko torte i odozgo staviti.

Preliti ganache glazurom i ostaviti da se stegne malo i ukrasiti po kojom malinom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept