0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
12 belanaca
160 g šećera
70 g brašna
20 g C kakao praha
160 g mleveni orasi
12 žumanaca
700 ml mleka
2 C pudinga sa ukusom čokolade
10 kašika šećera
2 C vanilin šećera
250 g margarina
200 g mlečne čokolade
500 g malina
2 C pudinga sa ukusom maline (ili vanile)
400 ml vode
200 g šećera
2 C vanilin šećera
2 C želatina
200 g čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake
Kore x3:
Umutiti 6 belanaca sa 80 g šećera u čvrst šlag a potom dodati 10 g C kakao praha, 35 g brašna i 80 g mlevenih oraha. Sve zajedno polako mešati silikonskon žicom i razliti u dva ista kalupa prečnika 22 cm.
Peći na 180°C par minuta. Istim postupkom napraviti još dve kore.
Puding fil:
200 ml mleka umešati sa 2 C pudinga od čokolade i žumancima, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada proključa sipati postepeno smesu od pudinga i neprestano mešati dok ne krene da se zgušnjava smesa. Kada je puding gotov skunuti sa vatre i dodati mu izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada skroz ne otopi.
Ostaviti da se prohladi, a potom postepeno mućenjem dodati margarin sobne temperature.
Malina fil:
Sipati u malu posudu C želatine sa 10 kašika hladne vode i ostavite da nabubre.
Staviti vodu, šećer i C vaniline da kuvaju, a zatim dodati maline uz neprestano mešanje. Kada smesa proključa dodati prethodno rastvorene C pudinge od maline ili sa ukusom vanile sa 150 ml vode i mešati dok smesa ne krene da se zgusne. Kada se smesa zgusnula u vruć fil dodati želatine i mešati dok se želatini ne istope.
Fil ostaviti da se prohladi nekih 30 minuta.
Glazura:
Izlomiti čokoladu pa sipati preko ugrejanu slatku pavlaku. Mešati dok se lepo ne sjedini čokolada sa pavlakom.
Ređanje torte:
Kora - čokoladni fil - malina fil...Na kraju ide kora, a preko cele torte ide čokoladni fil.
Kore x3:
Umutiti 6 belanaca sa 80 g šećera u čvrst šlag a potom dodati 10 g C kakao praha, 35 g brašna i 80 g mlevenih oraha. Sve zajedno polako mešati silikonskon žicom i razliti u dva ista kalupa prečnika 22 cm.
Peći na 180°C par minuta. Istim postupkom napraviti još dve kore.
Puding fil:
200 ml mleka umešati sa 2 C pudinga od čokolade i žumancima, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada proključa sipati postepeno smesu od pudinga i neprestano mešati dok ne krene da se zgušnjava smesa. Kada je puding gotov skunuti sa vatre i dodati mu izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada skroz ne otopi.
Ostaviti da se prohladi, a potom postepeno mućenjem dodati margarin sobne temperature.
Malina fil:
Sipati u malu posudu C želatine sa 10 kašika hladne vode i ostavite da nabubre.
Staviti vodu, šećer i C vaniline da kuvaju, a zatim dodati maline uz neprestano mešanje. Kada smesa proključa dodati prethodno rastvorene C pudinge od maline ili sa ukusom vanile sa 150 ml vode i mešati dok smesa ne krene da se zgusne. Kada se smesa zgusnula u vruć fil dodati želatine i mešati dok se želatini ne istope.
Fil ostaviti da se prohladi nekih 30 minuta.
Glazura:
Izlomiti čokoladu pa sipati preko ugrejanu slatku pavlaku. Mešati dok se lepo ne sjedini čokolada sa pavlakom.
Ređanje torte:
Kora - čokoladni fil - malina fil...Na kraju ide kora, a preko cele torte ide čokoladni fil.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.