burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čoko-malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kore:

12 belanaca

160 g šećera

70 g brašna

20 g C kakao praha

160 g mleveni orasi

Puding fil:

12 žumanaca

700 ml mleka

2 C pudinga sa ukusom čokolade

10 kašika šećera

2 C vanilin šećera

250 g margarina

200 g mlečne čokolade

Malina fil:

500 g malina

2 C pudinga sa ukusom maline (ili vanile)

400 ml vode

200 g šećera

2 C vanilin šećera

2 C želatina

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

300 ml slatke pavlake

Čoko-malina torta

Koraci pripreme

Kore x3:
Umutiti 6 belanaca sa 80 g šećera u čvrst šlag a potom dodati 10 g C kakao praha, 35 g brašna i 80 g mlevenih oraha. Sve zajedno polako mešati silikonskon žicom i razliti u dva ista kalupa prečnika 22 cm.

Peći na 180°C par minuta. Istim postupkom napraviti još dve kore.

Puding fil:
200 ml mleka umešati sa 2 C pudinga od čokolade i žumancima, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada proključa sipati postepeno smesu od pudinga i neprestano mešati dok ne krene da se zgušnjava smesa. Kada je puding gotov skunuti sa vatre i dodati mu izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada skroz ne otopi.
Ostaviti da se prohladi, a potom postepeno mućenjem dodati margarin sobne temperature.

Malina fil:
Sipati u malu posudu C želatine sa 10 kašika hladne vode i ostavite da nabubre.
Staviti vodu, šećer i C vaniline da kuvaju, a zatim dodati maline uz neprestano mešanje. Kada smesa proključa dodati prethodno rastvorene C pudinge od maline ili sa ukusom vanile sa 150 ml vode i mešati dok smesa ne krene da se zgusne. Kada se smesa zgusnula u vruć fil dodati želatine i mešati dok se želatini ne istope.
Fil ostaviti da se prohladi nekih 30 minuta.

Glazura:
Izlomiti čokoladu pa sipati preko ugrejanu slatku pavlaku. Mešati dok se lepo ne sjedini čokolada sa pavlakom.

Ređanje torte:
Kora - čokoladni fil - malina fil...Na kraju ide kora, a preko cele torte ide čokoladni fil.

Naši proizvodi

Čoko-malina torta

Koraci pripreme

Kore x3:
Umutiti 6 belanaca sa 80 g šećera u čvrst šlag a potom dodati 10 g C kakao praha, 35 g brašna i 80 g mlevenih oraha. Sve zajedno polako mešati silikonskon žicom i razliti u dva ista kalupa prečnika 22 cm.

Peći na 180°C par minuta. Istim postupkom napraviti još dve kore.

Puding fil:
200 ml mleka umešati sa 2 C pudinga od čokolade i žumancima, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada proključa sipati postepeno smesu od pudinga i neprestano mešati dok ne krene da se zgušnjava smesa. Kada je puding gotov skunuti sa vatre i dodati mu izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada skroz ne otopi.
Ostaviti da se prohladi, a potom postepeno mućenjem dodati margarin sobne temperature.

Malina fil:
Sipati u malu posudu C želatine sa 10 kašika hladne vode i ostavite da nabubre.
Staviti vodu, šećer i C vaniline da kuvaju, a zatim dodati maline uz neprestano mešanje. Kada smesa proključa dodati prethodno rastvorene C pudinge od maline ili sa ukusom vanile sa 150 ml vode i mešati dok smesa ne krene da se zgusne. Kada se smesa zgusnula u vruć fil dodati želatine i mešati dok se želatini ne istope.
Fil ostaviti da se prohladi nekih 30 minuta.

Glazura:
Izlomiti čokoladu pa sipati preko ugrejanu slatku pavlaku. Mešati dok se lepo ne sjedini čokolada sa pavlakom.

Ređanje torte:
Kora - čokoladni fil - malina fil...Na kraju ide kora, a preko cele torte ide čokoladni fil.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept