burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 parčeta

Čoko malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 parčeta

Sastojci

10 jaja

orasi

100 g crne čokolade

500 g malina

450 g šećera

2 C pudinga sa ukusom malina

600 ml mleka

3 kašike C čvrstina

250 g margarina

vanila šipka

brašno

50 ml ulja

Čoko malina torta

Koraci pripreme

Kora:
10 belanaca, 10 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 100 g narendane čokolade.

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, izmešati 6 kašika oraha, 1 kašiku brašna i 50 g narendane čokolade. Tako ispeći 2 kore.

Crveni fil:
500 g malina, 300 g šećera, 200 ml vode, 2 C pudinga od malina.

Kratko ušpinovati šećer sa vodom, prokuvati, pa dodati maline. Kada se maline raspadnu dodati sa vodom 2 umućena C pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Žuti fil:
600 ml mleka, 10 žumanaca, 150 g šećera, 3 kašike C čvrstina, 2 kašike brašna, 1 šipka vanile, 250 g margarina.

Umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, od 150 g dodati C čvrstin ,brašno i skuvati. Dodati vanile šipke. Kada se ohladi dodati margarin.

Čokoladni premaz:
Rastopiti čokoladu sa margarinom, pa dodati ulje. Malo prohladiti.

Filovanje: kora, crveni fil, žuti fil, čokoladni premaz i tako još jednom.

Naši proizvodi

Čoko malina torta

Koraci pripreme

Kora:
10 belanaca, 10 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 100 g narendane čokolade.

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, izmešati 6 kašika oraha, 1 kašiku brašna i 50 g narendane čokolade. Tako ispeći 2 kore.

Crveni fil:
500 g malina, 300 g šećera, 200 ml vode, 2 C pudinga od malina.

Kratko ušpinovati šećer sa vodom, prokuvati, pa dodati maline. Kada se maline raspadnu dodati sa vodom 2 umućena C pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Žuti fil:
600 ml mleka, 10 žumanaca, 150 g šećera, 3 kašike C čvrstina, 2 kašike brašna, 1 šipka vanile, 250 g margarina.

Umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, od 150 g dodati C čvrstin ,brašno i skuvati. Dodati vanile šipke. Kada se ohladi dodati margarin.

Čokoladni premaz:
Rastopiti čokoladu sa margarinom, pa dodati ulje. Malo prohladiti.

Filovanje: kora, crveni fil, žuti fil, čokoladni premaz i tako još jednom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept