0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 parčeta
10 jaja
orasi
100 g crne čokolade
500 g malina
450 g šećera
2 C pudinga sa ukusom malina
600 ml mleka
3 kašike C čvrstina
250 g margarina
vanila šipka
brašno
50 ml ulja
Kora:
10 belanaca, 10 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 100 g narendane čokolade.
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, izmešati 6 kašika oraha, 1 kašiku brašna i 50 g narendane čokolade. Tako ispeći 2 kore.
Crveni fil:
500 g malina, 300 g šećera, 200 ml vode, 2 C pudinga od malina.
Kratko ušpinovati šećer sa vodom, prokuvati, pa dodati maline. Kada se maline raspadnu dodati sa vodom 2 umućena C pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Žuti fil:
600 ml mleka, 10 žumanaca, 150 g šećera, 3 kašike C čvrstina, 2 kašike brašna, 1 šipka vanile, 250 g margarina.
Umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, od 150 g dodati C čvrstin ,brašno i skuvati. Dodati vanile šipke. Kada se ohladi dodati margarin.
Čokoladni premaz:
Rastopiti čokoladu sa margarinom, pa dodati ulje. Malo prohladiti.
Filovanje: kora, crveni fil, žuti fil, čokoladni premaz i tako još jednom.
Kora:
10 belanaca, 10 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 100 g narendane čokolade.
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, izmešati 6 kašika oraha, 1 kašiku brašna i 50 g narendane čokolade. Tako ispeći 2 kore.
Crveni fil:
500 g malina, 300 g šećera, 200 ml vode, 2 C pudinga od malina.
Kratko ušpinovati šećer sa vodom, prokuvati, pa dodati maline. Kada se maline raspadnu dodati sa vodom 2 umućena C pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Žuti fil:
600 ml mleka, 10 žumanaca, 150 g šećera, 3 kašike C čvrstina, 2 kašike brašna, 1 šipka vanile, 250 g margarina.
Umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, od 150 g dodati C čvrstin ,brašno i skuvati. Dodati vanile šipke. Kada se ohladi dodati margarin.
Čokoladni premaz:
Rastopiti čokoladu sa margarinom, pa dodati ulje. Malo prohladiti.
Filovanje: kora, crveni fil, žuti fil, čokoladni premaz i tako još jednom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.