burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čoko krem torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 pakovanje Dr.Oetker krem kora (4 kore)

Za čoko krem:

4 dl mleka

3 pune kašike šećera

1 C puding od čokolade

2 kašike C gustina

70 g čokolade za kuvanje

3 kašike C kakaoa

1/2 margarina

Za krem šlag:

1 C krem šlag od vanile

Za žele od višanja:

300 g očišćenih višanja

5 kašika šećera

3 kašike C čvrstina

1 kesica C želatina

3 dl vode

Čoko krem torta sa višnjama

Koraci pripreme

Prvo napravite žele od višanja tako što ćete višnje skuvati u 3 dl vode pa ih mlake izblendirati tako da postanu skoro kašaste. Vratite na šporet, dodajte šećer i čvrstin (gustin) rastvoren u 1/2 dl vode i kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije dovoljnu gustinu.

Želatin rastvorite po uputstvu na ambalaži i ostavite da nabubri. U još vruć žele dodajte želatin i dobro izmešajte da se sve sjedini. Ostavite pokriveno streč folijom.

Za čoko krem u odgovarajući sud stavite mleko, šećer, puding, kakao i gustin i kuvajte dok se ne zgusne pa u vruć dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće. Kada se čokolada otopi sklonite sud sa vatre i ostavite krem da se prohladi pa u još mlak dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Ostavite manji deo krema za premazivanje torte odozgo.

Posebno umutite krem šlag po uputstvu na kesici.

Slaganje: kora - čoko - krem - kora - šlag krem - kora - žele od višanja - kora.

Naši proizvodi

Čoko krem torta sa višnjama

Koraci pripreme

Prvo napravite žele od višanja tako što ćete višnje skuvati u 3 dl vode pa ih mlake izblendirati tako da postanu skoro kašaste. Vratite na šporet, dodajte šećer i čvrstin (gustin) rastvoren u 1/2 dl vode i kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije dovoljnu gustinu.

Želatin rastvorite po uputstvu na ambalaži i ostavite da nabubri. U još vruć žele dodajte želatin i dobro izmešajte da se sve sjedini. Ostavite pokriveno streč folijom.

Za čoko krem u odgovarajući sud stavite mleko, šećer, puding, kakao i gustin i kuvajte dok se ne zgusne pa u vruć dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće. Kada se čokolada otopi sklonite sud sa vatre i ostavite krem da se prohladi pa u još mlak dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Ostavite manji deo krema za premazivanje torte odozgo.

Posebno umutite krem šlag po uputstvu na kesici.

Slaganje: kora - čoko - krem - kora - šlag krem - kora - žele od višanja - kora.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept