0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
6 belanaca
9 kašika šećera
6 kašika kikirikija
3 kašike prezle
2 kašičice brašna
2 kašičice sirćeta
(ovako praviti 2 kore)
1 l mleka
300 g šećera
4 C pudinga karamela
1 margarin
200 g mleka u prahu
250 g mlevenog kikirikija
Drugi fil:
1 l mleka
300 g šećera
12 žumanaca
4 C pudinga od čokolade
140 g čokolade za kuvanje
1 margarin
150 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
Kore:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati kikiriki, brašno, prezle i sirće. Sve lepo sjediniti i peći na 180 stepeni.
Prvi fil:
Karamelizovati šećer, dodati 800 ml mleka i kuvati dok se šećer ne otopi. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa sipati u mleko i skuvati. Kada se ohladi dodati margarin prethodno umućen sa mlekom u prahu i na kraju dodati kikiriki.
Drugi fil:
800 ml mleka staviti da se ugreje, za to vreme žumanaca umutiti sa šećerom, pudingom i 200 ml mleka. U ugrejano mleko sipati žumanaca i skuvati.
U vruće dodati čokoladu za kuvanje. Sve mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa dodati margarin.
Ganaž:
Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi.
Filovanje:
Kora,1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, kora, 1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, ganaž.
Kore:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati kikiriki, brašno, prezle i sirće. Sve lepo sjediniti i peći na 180 stepeni.
Prvi fil:
Karamelizovati šećer, dodati 800 ml mleka i kuvati dok se šećer ne otopi. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa sipati u mleko i skuvati. Kada se ohladi dodati margarin prethodno umućen sa mlekom u prahu i na kraju dodati kikiriki.
Drugi fil:
800 ml mleka staviti da se ugreje, za to vreme žumanaca umutiti sa šećerom, pudingom i 200 ml mleka. U ugrejano mleko sipati žumanaca i skuvati.
U vruće dodati čokoladu za kuvanje. Sve mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa dodati margarin.
Ganaž:
Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi.
Filovanje:
Kora,1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, kora, 1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, ganaž.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.