burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Čoko-karamel torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

Kora:

6 belanaca

9 kašika šećera

6 kašika kikirikija

3 kašike prezle

2 kašičice brašna

2 kašičice sirćeta

(ovako praviti 2 kore)

Prvi fil:

1 l mleka

300 g šećera

4 C pudinga karamela

1 margarin

200 g mleka u prahu

250 g mlevenog kikirikija

Drugi fil:

1 l mleka

300 g šećera

12 žumanaca

4 C pudinga od čokolade

140 g čokolade za kuvanje

1 margarin

Ganaž:

150 ml slatke pavlake

150 g čokolade za kuvanje

Čoko-karamel torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati kikiriki, brašno, prezle i sirće. Sve lepo sjediniti i peći na 180 stepeni.

Prvi fil:
Karamelizovati šećer, dodati 800 ml mleka i kuvati dok se šećer ne otopi. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa sipati u mleko i skuvati. Kada se ohladi dodati margarin prethodno umućen sa mlekom u prahu i na kraju dodati kikiriki.

Drugi fil:
800 ml mleka staviti da se ugreje, za to vreme žumanaca umutiti sa šećerom, pudingom i 200 ml mleka. U ugrejano mleko sipati žumanaca i skuvati.

U vruće dodati čokoladu za kuvanje. Sve mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa dodati margarin.

Ganaž:
Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi.

Filovanje:
Kora,1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, kora, 1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, ganaž.

Naši proizvodi

Čoko-karamel torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati kikiriki, brašno, prezle i sirće. Sve lepo sjediniti i peći na 180 stepeni.

Prvi fil:
Karamelizovati šećer, dodati 800 ml mleka i kuvati dok se šećer ne otopi. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa sipati u mleko i skuvati. Kada se ohladi dodati margarin prethodno umućen sa mlekom u prahu i na kraju dodati kikiriki.

Drugi fil:
800 ml mleka staviti da se ugreje, za to vreme žumanaca umutiti sa šećerom, pudingom i 200 ml mleka. U ugrejano mleko sipati žumanaca i skuvati.

U vruće dodati čokoladu za kuvanje. Sve mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa dodati margarin.

Ganaž:
Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi.

Filovanje:
Kora,1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, kora, 1/2 prvog fila, 1/2 drugog fila, ganaž.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept