0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
6 jaja
6 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
7 kašika brašna
2 kašike kafe
100 ml likera od kafe
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade
2 kesice C šlaga, umućene sa 300 ml mleka
Umutite čvrst sneg od belanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom i C vanilin šećerom.
Spojite obe mase i dodajte ostale sastojke, kafu, liker ina kraju brašno.
Masu stavite u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju, i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Pečenu koru izvadite, prohladite i vodoravno presecite da dobijete dve kore.
Umeđuvremenu zagrejte pavlaku, ali ne sme da provri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu.
Mešajte dok se čokolada ne rastopi.
Ostavite da se dobro ohladi, zatim stavite prvu koru pa fil, druga kora pa fil i na kraju šlag.
Ukrasite po ukusu.
Umutite čvrst sneg od belanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom i C vanilin šećerom.
Spojite obe mase i dodajte ostale sastojke, kafu, liker ina kraju brašno.
Masu stavite u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju, i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Pečenu koru izvadite, prohladite i vodoravno presecite da dobijete dve kore.
Umeđuvremenu zagrejte pavlaku, ali ne sme da provri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu.
Mešajte dok se čokolada ne rastopi.
Ostavite da se dobro ohladi, zatim stavite prvu koru pa fil, druga kora pa fil i na kraju šlag.
Ukrasite po ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.