burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Čoko-čudo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za korice 2 puta po:

2 jaja

12 kašika šećera

10 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

4 supenih kašika mleka

2 supenih kašika C kakaoa

Za fil:

1 l mleka

6 supenih kašika šećera

100 g crne čokolade za kuvanje

250 g margarina

200 g mlevenih oraha ili lešnika (u zavisnosti od ukusa)

Ukrašavanje:

180 g C šlag krema sa ukusom čokolade

360 ml mleka

Čoko-čudo torta

Koraci pripreme

Korice:
Umutiti 2 jaja sa 12 kašika šećera, dodati 10 supenih kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 4 supenih kašika mleka. Za pečenje korica koristiti šerpu zapremine 4 l. Koricu peći 20 min na 180 stepeni. Prohlađenu koricu iseći na pola. Potupak ponoviti još jednom sa istim sastojcima.

Nakon završetka postupka dobijamo 4 korice koje čekaju na dalju pripremu.

Fil:
Staviti da provri 1 litar mleka sa 6 kašika šećera. Dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i 250 g margarina i mešati lagano dok se u potpunosti ne otopi. Na kraju dodati 200 g mlevenih oraha (lešnika) i kuvati još 5 minuta.

U šerpu koju smo koristili za pečenje korica stavljamo celofan od dna ka frhu i ređamo korice. Fil zahvatamo kutlačom (fil nije čvrst već je tečan zbog natapanja korica) i prelivamo koricu po koricu. Tortu stavljamo u zamrzivač da se malo stegne, nakon toga tortu okrenuti na tacnu i ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

Ukrašavanje:
360 ml mleka sipati u dublju posudu, dodati 180 g C šlag krema sa ukusom čokolade. Masu mutiti pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti još 5 min maksimalnom bzinom.

Umućenim šlagom premazati tortu.

Naši proizvodi

Čoko-čudo torta

Koraci pripreme

Korice:
Umutiti 2 jaja sa 12 kašika šećera, dodati 10 supenih kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 4 supenih kašika mleka. Za pečenje korica koristiti šerpu zapremine 4 l. Koricu peći 20 min na 180 stepeni. Prohlađenu koricu iseći na pola. Potupak ponoviti još jednom sa istim sastojcima.

Nakon završetka postupka dobijamo 4 korice koje čekaju na dalju pripremu.

Fil:
Staviti da provri 1 litar mleka sa 6 kašika šećera. Dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i 250 g margarina i mešati lagano dok se u potpunosti ne otopi. Na kraju dodati 200 g mlevenih oraha (lešnika) i kuvati još 5 minuta.

U šerpu koju smo koristili za pečenje korica stavljamo celofan od dna ka frhu i ređamo korice. Fil zahvatamo kutlačom (fil nije čvrst već je tečan zbog natapanja korica) i prelivamo koricu po koricu. Tortu stavljamo u zamrzivač da se malo stegne, nakon toga tortu okrenuti na tacnu i ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

Ukrašavanje:
360 ml mleka sipati u dublju posudu, dodati 180 g C šlag krema sa ukusom čokolade. Masu mutiti pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti još 5 min maksimalnom bzinom.

Umućenim šlagom premazati tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept