burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 10

Čoko čeri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 10

Sastojci

Za koru:

3 jajeta

300 g posejanog mekog brašna

1 kesica C praška za pecivo

10 kašika smeđeg šećera

3 pune kašike C kakao praha

1 kašika milerama

200 ml gustog jogurta

100 ml ulja

Za čeri preliv:

300 g višanja

200 ml soka od višnje

100 ml domaće višnjevače

1 kesica C pudinga sa ukusom slatke pavlake

Za čoko preliv:

200 ml slatke pavlake

100 g čokolade za kuvanje

Čoko čeri torta

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, mileram, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Umutite mikserom i ostavite desetak minuta, pa preručite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Višnje dobro ocedite.

Sa nekoliko kašika vode umutite C puding, dodajte šećera po ukusu i zakuvajte u soku od višanja.

Kada se lepo zgusne, umešajte višnjevaču i dobro sjedinite.

Ostavite da se malo prohladi, ali pazite da se ne stegne sasvim.

Prevrnite biskvit pa ga prelijte, a potom poređajte višnje.

Odozgo razlijte prohlađeni čoko preliv i dobro ohladite pre služenja!

Naši proizvodi

Čoko čeri torta

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, mileram, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Umutite mikserom i ostavite desetak minuta, pa preručite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Višnje dobro ocedite.

Sa nekoliko kašika vode umutite C puding, dodajte šećera po ukusu i zakuvajte u soku od višanja.

Kada se lepo zgusne, umešajte višnjevaču i dobro sjedinite.

Ostavite da se malo prohladi, ali pazite da se ne stegne sasvim.

Prevrnite biskvit pa ga prelijte, a potom poređajte višnje.

Odozgo razlijte prohlađeni čoko preliv i dobro ohladite pre služenja!

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept