burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Čoko bomba

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

piškote

14 jaja

10 kašika kristal šećera

9 kašika brašna

4 kašike C kakoa

1 C prašak za pecivo

7 kašika mlake vode

250 ml čokoladnog mleka za kvašenje kora

Fil:

1,5 l mleka 2,8% m.m.

5 C pudinga od čokolade

7 kašika šećera

200 g crnog eurokrema

200 g čokolade za kuvanje

250 g putera ili margarina

350 g krem C šlaga ili 500 ml slatke pavlake

Čoko bomba

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca, zatim mutiti belanca dodavajući šećer.

Kada se sve dobro izradi u čvrsti šam, dodati belanca, brašno, C kakao, vodu, C prašak za pecivo i lagano izmešati da se sve sjedini.

Zatim smesu podeliti na 3 jednaka dela, dimenzije tespije za pečenje su 30x25.

Peći na 190 C 15 min. jednu koru, kora je pečena kada je izdašna i mekana.

Kore kada se ispeku ostaviti da se ohlade. Sledeće je priprema fila.

U fil stavite 1 l mleka da provri sa šećerom, a za to vreme uzmete 5 C pudinga, izmešate sa 200 ml mleka.

Kada provri, skuvati puding, u vreo puding dodati čokoladu i eurokrem i sve dobro sjediniti dok se sastojci ne otope.

Ohladiti fil dobro, dodati zatim margarin sobne temperature i sve dobro izraditi da fil bude sjajan i gust, kremast.

Zatim uzeti piškote, naskvasiti čokoladnim mlekom, jednu po jednu pre slaganja, fil podelite na 3 jednaka dela.

Slažite ovako: kora, fil, kora, fil, kora.

Od ostatka mleka umutiti šlag ili slatku pavlaku, po želji, zatim obložiti tortu.

Naši proizvodi

Čoko bomba

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca, zatim mutiti belanca dodavajući šećer.

Kada se sve dobro izradi u čvrsti šam, dodati belanca, brašno, C kakao, vodu, C prašak za pecivo i lagano izmešati da se sve sjedini.

Zatim smesu podeliti na 3 jednaka dela, dimenzije tespije za pečenje su 30x25.

Peći na 190 C 15 min. jednu koru, kora je pečena kada je izdašna i mekana.

Kore kada se ispeku ostaviti da se ohlade. Sledeće je priprema fila.

U fil stavite 1 l mleka da provri sa šećerom, a za to vreme uzmete 5 C pudinga, izmešate sa 200 ml mleka.

Kada provri, skuvati puding, u vreo puding dodati čokoladu i eurokrem i sve dobro sjediniti dok se sastojci ne otope.

Ohladiti fil dobro, dodati zatim margarin sobne temperature i sve dobro izraditi da fil bude sjajan i gust, kremast.

Zatim uzeti piškote, naskvasiti čokoladnim mlekom, jednu po jednu pre slaganja, fil podelite na 3 jednaka dela.

Slažite ovako: kora, fil, kora, fil, kora.

Od ostatka mleka umutiti šlag ili slatku pavlaku, po želji, zatim obložiti tortu.

Autor

Matea

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept