burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Čemberlen torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Za kore:

12 belanaca

12 kašika šećera

300 g mlevenih oraha

3 kašike brašna

Za fil:

12 žumanaca

16 kašika šećera

3 kesice C vanilin šećera

4 kašike C čvrstina

400 ml mleka

100 g čokolade za kuvanje

Za grilijaš:

200 g lešnika

250 g šećera

Čemberlen torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Peku se tri kore. Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, 100 g oraha i kašikom brašna. Tako i preostale dve kore. Peći na 180°C oko 20 minuta.

Priprema grilijaša:
U šerpi na srednjoj temperaturi istopiti 250 g šećera do zlatne karamel boje pa dodati iseckane pečene lešnike i pomerati šerpu sve dok se lešnici ne uvaljaju u karamel. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladilo iseći na veće komadiće.

Priprema fila:
U veću šerpu sipati 300ml mleka sa 6 kašika šećera da proključa. Umutiti žumanca sa 10 kašika šećera, vanilin šećerom, čvrstinom i 100 ml mleka pa uliti u šerpu sa mlekom konstantno mešajući dok se ne zgusne. Skuvani fil skloniti sa ringle i dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se čokolada ne istopi i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil dodati margarin i mutiti kratko mikserom da se dobije glatka krema.

Priprema:
Prvu koru staviti na tacnu i premazati je filom i posuti seckanim grilijašom, zatim staviti drugu koru i premazati filom i posuti seckanim grilijašom. Staviti treću koru i premazati filom kao i celu tortu okolo.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Čemberlen torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Peku se tri kore. Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, 100 g oraha i kašikom brašna. Tako i preostale dve kore. Peći na 180°C oko 20 minuta.

Priprema grilijaša:
U šerpi na srednjoj temperaturi istopiti 250 g šećera do zlatne karamel boje pa dodati iseckane pečene lešnike i pomerati šerpu sve dok se lešnici ne uvaljaju u karamel. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladilo iseći na veće komadiće.

Priprema fila:
U veću šerpu sipati 300ml mleka sa 6 kašika šećera da proključa. Umutiti žumanca sa 10 kašika šećera, vanilin šećerom, čvrstinom i 100 ml mleka pa uliti u šerpu sa mlekom konstantno mešajući dok se ne zgusne. Skuvani fil skloniti sa ringle i dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se čokolada ne istopi i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil dodati margarin i mutiti kratko mikserom da se dobije glatka krema.

Priprema:
Prvu koru staviti na tacnu i premazati je filom i posuti seckanim grilijašom, zatim staviti drugu koru i premazati filom i posuti seckanim grilijašom. Staviti treću koru i premazati filom kao i celu tortu okolo.

Ukrasiti po želji.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept