0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
8 kašika šećera
1 l mleka
3 kesice C želatina
500 g univerzalnog C šlaga
2 kutije izrendanog jafa keksa
300 g izlomljenog plazma keksa
150 g seckanih oraha
Mleko zajedno sa šećerom staviti na šporet i kada je vrelo dodati 3 želatina koja ste prethodno potopili u malo hladnog mleka. Sve zajedno kuvati na laganoj vatri.
Kada se ohladi, dodati šlag i dobro umutiti.
Umućenu smesu podeliti na 3 dela.
U jedan deo dodati izrendan jafa keks, u drugi deo seckane orahe, a u treći deo izlomljenu plazmu.
U okruglu duboku posudu sipati smesu od jafe, potom od oraha i na kraju od keksa.
Pokriti folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne, nakon čega je potrebno tortu lagano prevrnuti na tacnu i dekorisati po želji.
Mleko zajedno sa šećerom staviti na šporet i kada je vrelo dodati 3 želatina koja ste prethodno potopili u malo hladnog mleka. Sve zajedno kuvati na laganoj vatri.
Kada se ohladi, dodati šlag i dobro umutiti.
Umućenu smesu podeliti na 3 dela.
U jedan deo dodati izrendan jafa keks, u drugi deo seckane orahe, a u treći deo izlomljenu plazmu.
U okruglu duboku posudu sipati smesu od jafe, potom od oraha i na kraju od keksa.
Pokriti folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne, nakon čega je potrebno tortu lagano prevrnuti na tacnu i dekorisati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.