burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Brza Jafa torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Smesa:

300 g Jafa keksa

150 g Plazma keksa

3 kašika Džema od kajsija

150 g Čokolade za kuvanje

3 kašika C Kakao prah

150 g Margarina

300 ml Mleka ili vode

3 kašika Šećera

1 kesica C Vanilin šećer

Dekoracija i hlađenje:

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

Brza Jafa torta

Ukoliko nemate puno vremena za pripremu torti, predlažem vam da napravite ovu brzu i ukusnu tortu kojoj niko ne može odoleti...

Koraci pripreme

Smesa i oblikovanje:

U odgovarajuću posudu stavite izlomljen plazma keks, seckan jafa keks i džem od kajsija.
U poseban sud sipajte mleko ili vodu, dodajte šećer, vanilu, čokoladu, kakao i čokoladu izlomljenu na konade pa sve zajedno na laganoj vatri otopite.
Dobijenu čokoladnu smesu dodajte u sud sa plazma i jafa keksom pa sve dobro izmešajte varjačom ili rukama tako da ne ostane nigde suv keks.
Dobijenu smesu izručite na okruglu tacnu za tortu i oblikujte je.

Dekoracija i hlađenje:

Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i dekorišite tortu po želji.
Ostavite je da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.

Naši proizvodi

Brza Jafa torta

Ukoliko nemate puno vremena za pripremu torti, predlažem vam da napravite ovu brzu i ukusnu tortu kojoj niko ne može odoleti...

Koraci pripreme

Smesa i oblikovanje:

U odgovarajuću posudu stavite izlomljen plazma keks, seckan jafa keks i džem od kajsija.
U poseban sud sipajte mleko ili vodu, dodajte šećer, vanilu, čokoladu, kakao i čokoladu izlomljenu na konade pa sve zajedno na laganoj vatri otopite.
Dobijenu čokoladnu smesu dodajte u sud sa plazma i jafa keksom pa sve dobro izmešajte varjačom ili rukama tako da ne ostane nigde suv keks.
Dobijenu smesu izručite na okruglu tacnu za tortu i oblikujte je.

Dekoracija i hlađenje:

Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i dekorišite tortu po želji.
Ostavite je da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept