burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Brza čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za biskvit:

4 jaja

4 kašike glatkog brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

100 g čokolade za kuvanje

100 g šećera

200 g maslaca

Za fil:

500 ml slatke pavlake

250 g čokolade za kuvanje

Brza čokoladna torta

Koraci pripreme

U posudi prosejte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na pari otopite maslac i čokoladu. Razdvojite belanca i žumanca.

U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa C praškom za pecivo.

U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.

Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći i u četvrtastom kalupu veličine 35x24 cm.

Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Napravite fil:
Čokoladu sitno iseckajte, a slatku pavlaku zagrejte do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.

Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan).

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.

Naši proizvodi

Brza čokoladna torta

Koraci pripreme

U posudi prosejte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na pari otopite maslac i čokoladu. Razdvojite belanca i žumanca.

U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa C praškom za pecivo.

U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.

Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći i u četvrtastom kalupu veličine 35x24 cm.

Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Napravite fil:
Čokoladu sitno iseckajte, a slatku pavlaku zagrejte do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.

Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan).

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept