0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
4 jaja
4 kašike glatkog brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
100 g čokolade za kuvanje
100 g šećera
200 g maslaca
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
U posudi prosejte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na pari otopite maslac i čokoladu. Razdvojite belanca i žumanca.
U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa C praškom za pecivo.
U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.
Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći i u četvrtastom kalupu veličine 35x24 cm.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Napravite fil:
Čokoladu sitno iseckajte, a slatku pavlaku zagrejte do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.
Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan).
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.
U posudi prosejte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na pari otopite maslac i čokoladu. Razdvojite belanca i žumanca.
U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa C praškom za pecivo.
U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.
Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći i u četvrtastom kalupu veličine 35x24 cm.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Napravite fil:
Čokoladu sitno iseckajte, a slatku pavlaku zagrejte do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.
Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan).
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.