burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Božićna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

12 jaja

24 kašike šećera

24 kašike mlevenih oraha

3 kašike C kakaoa

100 g mleka

4 štangle čokolade

9 kašika brašna

250 g margarina

2 kesice C šlaga

mleko za šlag

Božićna torta

Koraci pripreme

Ispeći tri korice od po 4 belanca, 4 kašike šećera, 8 kašika oraha, 1 kašike C kakaoa i 3 kašike brašna.

Peći u zagrejanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade.

Umutiti mikserom 12 žumanaca sa 12 kašika šećera, dodati 2 šoljice mleka i staviti na paru da se kuva, dodati čokoladu i skuvati fil. Kada se ohladi dodati margarin.

Umutiti 2 C šlaga sa 200 g mleka.

Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati šlag, pa drugu isto tako.

Odozgo tortu premazati samo braon filom, može i šlag, ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Božićna torta

Koraci pripreme

Ispeći tri korice od po 4 belanca, 4 kašike šećera, 8 kašika oraha, 1 kašike C kakaoa i 3 kašike brašna.

Peći u zagrejanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade.

Umutiti mikserom 12 žumanaca sa 12 kašika šećera, dodati 2 šoljice mleka i staviti na paru da se kuva, dodati čokoladu i skuvati fil. Kada se ohladi dodati margarin.

Umutiti 2 C šlaga sa 200 g mleka.

Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati šlag, pa drugu isto tako.

Odozgo tortu premazati samo braon filom, može i šlag, ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept