burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Božićna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 l mleka

800 g četvrtastog keksa

3 C pudinga od čokolada

3 kašike C čvrstina

8 kašika šećera

100 g čokolade za kuvanje

1 margarin

2 C šlag krema od čokolade

300 ml mleko za šlag krem

Božićna čokoladna torta

Koraci pripreme

Četvrtasti keks izlomini na sitnije delove. Umutiti 3 kesice C pudinga od čokolade, 3 kašike C čvrstina i 8 kašika šećera sa 300 ml mleka koje je uzeto od 1 l mleka.

Ostatak mleka staviti u veću šerpu na ringlu da provri i zakuvati razmućeni puding i kuvati par minuta.

Gotov puding skinuti sa ringle i odmah u njega stavi čokoladu i margarin isečen na sitnije komade i mešati da se istope.

Potom u dobijenu masu dodati izlomljeni keks i dobro izmešati.

Po želji uzeti kalup za tortu ili dublje đuveče i obložiti sa pek papirom i izručiti dobijenu masu, izravnati je i ostaviti da se ohladi i keks povuče fil.

Kada je torta ohlađena umutiti 2 kesice C šlag krema od čokolade sa 300 ml mleka i premazati tortu.

Ukrasiti je viljuškom praveći male talase ili je ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Božićna čokoladna torta

Koraci pripreme

Četvrtasti keks izlomini na sitnije delove. Umutiti 3 kesice C pudinga od čokolade, 3 kašike C čvrstina i 8 kašika šećera sa 300 ml mleka koje je uzeto od 1 l mleka.

Ostatak mleka staviti u veću šerpu na ringlu da provri i zakuvati razmućeni puding i kuvati par minuta.

Gotov puding skinuti sa ringle i odmah u njega stavi čokoladu i margarin isečen na sitnije komade i mešati da se istope.

Potom u dobijenu masu dodati izlomljeni keks i dobro izmešati.

Po želji uzeti kalup za tortu ili dublje đuveče i obložiti sa pek papirom i izručiti dobijenu masu, izravnati je i ostaviti da se ohladi i keks povuče fil.

Kada je torta ohlađena umutiti 2 kesice C šlag krema od čokolade sa 300 ml mleka i premazati tortu.

Ukrasiti je viljuškom praveći male talase ili je ukrasiti po želji.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept