burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Bomba od čokolade i ruma

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

9 žumanaca

180 g šećera

180 g maslaca

180 g crne čokolade za kuvanje

200 g prženih mlevenih lešnika

50 g mlevenih keksića

70 ml ruma

1 kašičica C praška za pecivo

cimet

1 C vanilin šećer

9 belanaca + malo soli + kašičica limunovog soka

Preliv za kore:

300 ml mleka

100 ml mešanog ruma i čoko likera

2 kašike praha čoko napitka po želji

1 kašičica C Vanilin šećera

Fil:

600 ml pavlake za kuvanje

600 ml mleka

100 ml čoko likera

150 g crne čokolade za kuvanje

100 g bele čokolade za kuvanje

3 C pudinga od čokolade

100 g C čvrstina

150 g šećera

125 g maslaca

2 čaše (400 ml) slatke pavlake

1 C želatin

Glazura:

400 g crne čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

Bomba od čokolade i ruma

Koraci pripreme

Prvo se skuva fil: u pola mleka umešati šećer, C čvrstin i C pudinge.

U pavlaci za kuvanje, likeru i ostatku mleka rastopiti rastopiti čokolade pa dodati puding i skuvati gusti fil.

Prebaciti u veću posudu prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Preliv:
Zakuvati sve sastojke i ostaviti da se ohlade.

Natopiti mleveni keks u rum, otopiti maslac i čokoladu, prohladiti malo.

Penasto umutiti žumanca sa šećerom i C vanilinim šećerom, dodati u istopljeni maslac i mešati kašikom, dodajući kekse i lešnike i na kraju C prašak za pecivo i cimet.

Umutiti sneg od belanaca sa prstohvatom soli, dodati limunov sok i mutiti dok ne postane sjajan i gust. Polako ga umešati u smesu od žumanaca.

Podeliti na 3 dela i peći u okruglom plehu fi 26 prekriven sa pek papirom. Peći 20 minuta na 165 stepeni.

Umutiti penasto maslac i dodati u čoko kremu. C želatin pripremiti po uputstvu i umiksati u fil. Istući slatku pavlaku i dodati polako na kraju i fil. Ostaviti malo da se namaže oko torte i odozgo.

Namočiti kore pre filovanja pa ređati redom. Ostaviti da se hladi.

Glazura:
Zagrejati slatku pavlaku da ne proključa pa preliti preko izlomljene čokolade, ostaviti par minuta pa lepo izmešati da se dobije gusta masa, malo da se prohladi pa se može preliti preko torte, ili da se potpuno ohladi da bude gušća glazura.

Naši proizvodi

Bomba od čokolade i ruma

Koraci pripreme

Prvo se skuva fil: u pola mleka umešati šećer, C čvrstin i C pudinge.

U pavlaci za kuvanje, likeru i ostatku mleka rastopiti rastopiti čokolade pa dodati puding i skuvati gusti fil.

Prebaciti u veću posudu prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Preliv:
Zakuvati sve sastojke i ostaviti da se ohlade.

Natopiti mleveni keks u rum, otopiti maslac i čokoladu, prohladiti malo.

Penasto umutiti žumanca sa šećerom i C vanilinim šećerom, dodati u istopljeni maslac i mešati kašikom, dodajući kekse i lešnike i na kraju C prašak za pecivo i cimet.

Umutiti sneg od belanaca sa prstohvatom soli, dodati limunov sok i mutiti dok ne postane sjajan i gust. Polako ga umešati u smesu od žumanaca.

Podeliti na 3 dela i peći u okruglom plehu fi 26 prekriven sa pek papirom. Peći 20 minuta na 165 stepeni.

Umutiti penasto maslac i dodati u čoko kremu. C želatin pripremiti po uputstvu i umiksati u fil. Istući slatku pavlaku i dodati polako na kraju i fil. Ostaviti malo da se namaže oko torte i odozgo.

Namočiti kore pre filovanja pa ređati redom. Ostaviti da se hladi.

Glazura:
Zagrejati slatku pavlaku da ne proključa pa preliti preko izlomljene čokolade, ostaviti par minuta pa lepo izmešati da se dobije gusta masa, malo da se prohladi pa se može preliti preko torte, ili da se potpuno ohladi da bude gušća glazura.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept