0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
8 belanaca
210 g šećera
210 g mlevenih lešnika
3 kašike C kakaoa
500 ml mleka
8 žumanaca
250 g šećera
100 g brašna
1 C vanilin šećer
6 jaja
250 g šećera
150 g čokolade
250 g putera
100 g čokolade
3 kašike ulja
Kora:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg, te dodati mlevene lešnike i C kakao, pa lagano promešati.
Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i staviti je da se peče u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Fil od vanile:
U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, brašno, šećer i C vanilin šećer sa 100 ml mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
Pripremljenu mešavinu sipati u ključalo mleko i mešati sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
Fil od čokolade:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer i čokoladu, te kuvati na pari kako bi se masa zgusnula a potom je ostaviti da se ohladi.
Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenom masom.
Finalni postupak:
Pečenu koru preseći poprečno na dva dela kako bi se dobile tri kore.
Prvu koru premazati filom od vanile, zatim naneti fil od čokolade, te prekriti drugom korom. Isti postupak ponoviti, te završiti trećom korom.
Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko treće kore.
Kora:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg, te dodati mlevene lešnike i C kakao, pa lagano promešati.
Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i staviti je da se peče u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Fil od vanile:
U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, brašno, šećer i C vanilin šećer sa 100 ml mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
Pripremljenu mešavinu sipati u ključalo mleko i mešati sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
Fil od čokolade:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer i čokoladu, te kuvati na pari kako bi se masa zgusnula a potom je ostaviti da se ohladi.
Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenom masom.
Finalni postupak:
Pečenu koru preseći poprečno na dva dela kako bi se dobile tri kore.
Prvu koru premazati filom od vanile, zatim naneti fil od čokolade, te prekriti drugom korom. Isti postupak ponoviti, te završiti trećom korom.
Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko treće kore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.