burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Betina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

6 jaja

6 kašika oraha

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

2 kašike hladne kafe

1/2 l mleka + 1/2 šolje mleka

300 g maslac ili margarin

16 kašika šećera

C vanilin šećer

čokolada za kuvanje

šlag

Betina torta

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca, belanca mutiti i dodati 6 kašika šećera, 3 žumanca, postepeno orahe, 2 kašike brašna, C prašak za pecivo, 2 kašike hladne kafe.

Sve lagano umešati i sipati u pleh pa staviti u već zagrejanu rernu na 180°C da se peče dok ne dobije lepu boju, nekih 15-20 minuta zavisi od rerne, možda i duže.

Fil:
Na šporet staviti 10 kašika šećera na manju temperaturu da se polako topi u šerpici, ona preostala žumanca i brašno umutiti pa dodati šolju mleka.

Kada se šećer otopi dodati maslac ili margarin, pa u razmućenu smesu dodati žumanca sa brašnom i mlekom, mutiti i skloniti sa šporeta i ugasiti ringlu.

Dobro umutiti i vratiti na ugašenu ringlu i sve vreme mešati. Dodati i C vanilin šećer.

Kada se sve sjedini, polovinu staviti u drugu posudu i dodati čokoladu za kuvanje i dobro umutiti.

Za to vreme je ispečen i patišpanj.

Kada se sve malo prohladi, preseći koru na dva dela i filovati, jedan žutim filom, a drugi čokoladnim filom.

Sve premazati umućenom pavlakom iz tetrapaka.

Naši proizvodi

Betina torta

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca, belanca mutiti i dodati 6 kašika šećera, 3 žumanca, postepeno orahe, 2 kašike brašna, C prašak za pecivo, 2 kašike hladne kafe.

Sve lagano umešati i sipati u pleh pa staviti u već zagrejanu rernu na 180°C da se peče dok ne dobije lepu boju, nekih 15-20 minuta zavisi od rerne, možda i duže.

Fil:
Na šporet staviti 10 kašika šećera na manju temperaturu da se polako topi u šerpici, ona preostala žumanca i brašno umutiti pa dodati šolju mleka.

Kada se šećer otopi dodati maslac ili margarin, pa u razmućenu smesu dodati žumanca sa brašnom i mlekom, mutiti i skloniti sa šporeta i ugasiti ringlu.

Dobro umutiti i vratiti na ugašenu ringlu i sve vreme mešati. Dodati i C vanilin šećer.

Kada se sve sjedini, polovinu staviti u drugu posudu i dodati čokoladu za kuvanje i dobro umutiti.

Za to vreme je ispečen i patišpanj.

Kada se sve malo prohladi, preseći koru na dva dela i filovati, jedan žutim filom, a drugi čokoladnim filom.

Sve premazati umućenom pavlakom iz tetrapaka.

Autor

Elizabeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept