burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 parčića

Beli egipat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 parčića

Sastojci

12 jaja

12 kašika šećera

12 kašika mlevenih lešnika

1 C prašak za pecivo

3 kašike brašna

1 l mleka

2 C pudinga od vanile

150 g šećera

100 g bele čokolade

margarin

slatka pavlaka

200 g mlevenih lešnika

250 g C šlaga

Beli egipat

Koraci pripreme

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. Pa dodati 4 kašike mlevenih lešnika, kašiku brašna i malo C praška za pecivo.

Peći u zagrejanoj rerni 150°C 15 min. Postupak ponoviti još dva puta. Ukopno tri kore.

Žuti fil:
Umutiti 12 žumanaca sa šećerom, dodati puding i skuvati u već zagrejano mleko i dodati 100 g bele čokolade.

Kada se ohladi dodati margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šam i dodati mleveni lešnik.

Filovati: kora, žuti fil, beli fil, i tako dok se ne potroše sastojci.

Po želji ukrasiti sa C šlagom.

Naši proizvodi

Beli egipat

Koraci pripreme

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. Pa dodati 4 kašike mlevenih lešnika, kašiku brašna i malo C praška za pecivo.

Peći u zagrejanoj rerni 150°C 15 min. Postupak ponoviti još dva puta. Ukopno tri kore.

Žuti fil:
Umutiti 12 žumanaca sa šećerom, dodati puding i skuvati u već zagrejano mleko i dodati 100 g bele čokolade.

Kada se ohladi dodati margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šam i dodati mleveni lešnik.

Filovati: kora, žuti fil, beli fil, i tako dok se ne potroše sastojci.

Po želji ukrasiti sa C šlagom.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept