burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Bela mlečna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 pakovanje rozen kora

1,2 l mleka

4 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

8 kašika šećera

100 g bele, mlečne čokolade

250 g maslaca

200 g C mleka u prahu

200 ml slatke pavlake

Bela mlečna torta

Koraci pripreme

Pomešati C puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Prekriti folijom direktno na puding i ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

Umutiti maslac sa mlekom u prahu. Umutiti mikserom i puding da omekša. Dodavati po malo pudinga maslacu i mutiti.

Na kraju umutiti slatku pavlaku, ali ne pretvrdo, mekše pa i nju dodati iz dva dela u fil i sve sjediniti.

Filovati korice, kako to inače radite pa in na kraju, na gornju koru koju ne mažete blago opteretiti nekom daskom za sečenje mesa ili nečim sličnim.

Ostaviti bar par sati da odstoji tako u frižideru, kako bi korice omekšale.

Dekorisati belom i mlečnom čokoladom, šlagom po želji okolo.

Naši proizvodi

Bela mlečna torta

Koraci pripreme

Pomešati C puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Prekriti folijom direktno na puding i ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

Umutiti maslac sa mlekom u prahu. Umutiti mikserom i puding da omekša. Dodavati po malo pudinga maslacu i mutiti.

Na kraju umutiti slatku pavlaku, ali ne pretvrdo, mekše pa i nju dodati iz dva dela u fil i sve sjediniti.

Filovati korice, kako to inače radite pa in na kraju, na gornju koru koju ne mažete blago opteretiti nekom daskom za sečenje mesa ili nečim sličnim.

Ostaviti bar par sati da odstoji tako u frižideru, kako bi korice omekšale.

Dekorisati belom i mlečnom čokoladom, šlagom po želji okolo.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept