burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Baron torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Za 1 koru (potrebno je ispeći 4 korice):

6 belanca

12 kašika šećera

2 kašike C kakaoa

2 kašike prezli

Čokoladni fil:

24 žumanca

20 kašika šećera

100 g C kakaoa

2 kesice C pudinga od čokolade

1 l mleka

400 g čokolade za kuvanje

375 g maslaca ili margarina

Fil od malina:

800 g malina (sveže ili iz zamrzivača)

600 ml vode

15 kašika šećera

20 g C želatina u prahu

2 kesice C pudinga od malina

Glazura:

200 g čokolade

6-7 kašika ulja

Baron torta

Koraci pripreme

U belanca dodajte mrvicu soli pa mutite mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete jako čvrstu smesu. Dodati prezle i prosejan kakao (da ne ostanu grudvice) i izmešati varjačom. Smesu staviti na pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 15-tak minuta. Ispeći 4 ovakve kore.

Za prvi fil umutiti dobro žumanca sa sećerom, C kakaom, C pudingom od čokolade i malo mleka. Ostatak mleka staviti da proključa pa dodati smesu od žumanaca. Kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini sa filom. Staviti da se ohladi. Kada se ohladi, umutite margarin ili maslac pa dodavati postepeno fil i mututi dok se ne dobije glatka smesa.

Za fil sa malinama, u maline dodati šećer i 200ml vode i staviti da proključa. U činijicu u međuvremenu staviti C želatin sa 200 ml vode da nabubri. Puding od malina razmutiti sa 200 ml vode. U vrele maline dodati želatin da se istopi pa kad se istopi dodati puding sa vodom. Kuvati par minuta da se fil zgusne. Ostaviti da se ohladi dok ne bude mlak.

Tortu slagati: kora-čoko fil-malina fil-kora... I sve tako do poslednje kore koju treba premazati čoko filom.

Čoko filom premazati i stranice torte da bude lepo poravnana.

Preko staviti glazuru koju spremiti tako što se istopi čokolada sa uljem.

Naši proizvodi

Baron torta

Koraci pripreme

U belanca dodajte mrvicu soli pa mutite mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete jako čvrstu smesu. Dodati prezle i prosejan kakao (da ne ostanu grudvice) i izmešati varjačom. Smesu staviti na pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 15-tak minuta. Ispeći 4 ovakve kore.

Za prvi fil umutiti dobro žumanca sa sećerom, C kakaom, C pudingom od čokolade i malo mleka. Ostatak mleka staviti da proključa pa dodati smesu od žumanaca. Kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini sa filom. Staviti da se ohladi. Kada se ohladi, umutite margarin ili maslac pa dodavati postepeno fil i mututi dok se ne dobije glatka smesa.

Za fil sa malinama, u maline dodati šećer i 200ml vode i staviti da proključa. U činijicu u međuvremenu staviti C želatin sa 200 ml vode da nabubri. Puding od malina razmutiti sa 200 ml vode. U vrele maline dodati želatin da se istopi pa kad se istopi dodati puding sa vodom. Kuvati par minuta da se fil zgusne. Ostaviti da se ohladi dok ne bude mlak.

Tortu slagati: kora-čoko fil-malina fil-kora... I sve tako do poslednje kore koju treba premazati čoko filom.

Čoko filom premazati i stranice torte da bude lepo poravnana.

Preko staviti glazuru koju spremiti tako što se istopi čokolada sa uljem.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept