0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
400 g mlevenog keksa
100 ml soka od pomorandže
1 C vanilin šećer
100 g margarina
4 žumanca
3 C pudinga od vanile
13 kašika šećera
2 C vanilina šećera
1 l mleka
200 čokolade
1 margarin
100 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade
30 ml mleka
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade
Sastojke za koru pomešati i utisnuti u kalup.
Čokoladu i mleko otopiti i preliti preko kore i staviti u frižider.
Staviti mleko, šećer i C vanilin šećer da provri, dodati žumanca, C puding i skuvati fil.
Odmah podeliti na 2 dela, u jedan dodati 200 g čokolade i mešati da se otopi.
U ohlađene delove dodati po pola margarina, u žuti deo dodati orahe i keks.
Na koru ide žuti fil, pa čokoladni po vrhu ganaš (ugrejati pavlaku, da ne provri, preliti čokoladu i mešati dok se istopi).
Filujte u kalupu i kada se dobro rashladi nožem preći ivice kalupa i izvaditi tortu.
Sastojke za koru pomešati i utisnuti u kalup.
Čokoladu i mleko otopiti i preliti preko kore i staviti u frižider.
Staviti mleko, šećer i C vanilin šećer da provri, dodati žumanca, C puding i skuvati fil.
Odmah podeliti na 2 dela, u jedan dodati 200 g čokolade i mešati da se otopi.
U ohlađene delove dodati po pola margarina, u žuti deo dodati orahe i keks.
Na koru ide žuti fil, pa čokoladni po vrhu ganaš (ugrejati pavlaku, da ne provri, preliti čokoladu i mešati dok se istopi).
Filujte u kalupu i kada se dobro rashladi nožem preći ivice kalupa i izvaditi tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.