0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
300 g mlevenog keksa
1 C vanilin šećer
100 ml soka od narandže
100 g margarina
30 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
200 g šećera
4 žumanca
250 g margarina
100 g mlevenih lešnika
100 g mlevenog keksa
200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
Prvo treba pripremiti kalup dimenzija 26 cm. Zidove kalupa obložiti prozirnom folijom, a na dno staviti papir za pečenje.
U širu posudu na šporetu narezati margarin i mešati da se otopi. Otopljeni margarin pomeriti sa strane u njega dodati sok od narandže, a zatim sipati mleveni keks i C vanilin šećer. Sve dobro izmešati da se dobije mrvičasta smesa. Smesu ubaciti u kalup, pa je utisnuti prvo prstima, a zatim zaravnati kašikom ili nekim drugim predmetom.
U malu posudu sipati 30 ml mleka i 100 g čokolade za kuvanje. Otopljenu čokoladu sipati preko podloge i staviti u frižider da se hladi.
Žumanca prebaciti u posudu za miksanje, pa dodati šećer i C vanilin šećer. Sve smiksati mikserom da se dobije gusta smesa. Zatim ubaciti C prašak za puding i dodati 10 kašika hladnog mleka, sjediniti smesu mikserom.
Ostatak mleka kuvati, kada provri pomeriti sa vatre i sipati smiksanu smesu i uz stalno mešanje kuvati dok ne postane gusto. Još vruć fil podeliti na dva jednaka dela. U jednu polovinu staviti čokoladu i dobro izmešati da se čokolada otopi. Puding ohladiti.
U posebnoj posudi penasto umutiti margarin. Pola margarina dodati u ohlađeni čokoladni fil i sve sjediniti mikserom da postane penasto.
Zatim ostatak margarina dodati u svetliji fil i umutiti mikserom, zatim dodati mleveni keks i mlevene lešnike i lepo promešati. Izvaditi kalup iz frižidera pa na čokoladnu glazuru prvo staviti svetliji deo, zatim naneti tamniji deo.
Tortu staviti u frižider dok ne napravite završni deo.
U posudi na šporetu sipati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje. Sve zagrejati na laganoj vatri uz mešanje da se čokolada otopi. Sačekati par minuta da se glazura prohladi, zatim sipati preko torte.
Tortu ostaviti preko noći u frizideru da se ohladi.
Prvo treba pripremiti kalup dimenzija 26 cm. Zidove kalupa obložiti prozirnom folijom, a na dno staviti papir za pečenje.
U širu posudu na šporetu narezati margarin i mešati da se otopi. Otopljeni margarin pomeriti sa strane u njega dodati sok od narandže, a zatim sipati mleveni keks i C vanilin šećer. Sve dobro izmešati da se dobije mrvičasta smesa. Smesu ubaciti u kalup, pa je utisnuti prvo prstima, a zatim zaravnati kašikom ili nekim drugim predmetom.
U malu posudu sipati 30 ml mleka i 100 g čokolade za kuvanje. Otopljenu čokoladu sipati preko podloge i staviti u frižider da se hladi.
Žumanca prebaciti u posudu za miksanje, pa dodati šećer i C vanilin šećer. Sve smiksati mikserom da se dobije gusta smesa. Zatim ubaciti C prašak za puding i dodati 10 kašika hladnog mleka, sjediniti smesu mikserom.
Ostatak mleka kuvati, kada provri pomeriti sa vatre i sipati smiksanu smesu i uz stalno mešanje kuvati dok ne postane gusto. Još vruć fil podeliti na dva jednaka dela. U jednu polovinu staviti čokoladu i dobro izmešati da se čokolada otopi. Puding ohladiti.
U posebnoj posudi penasto umutiti margarin. Pola margarina dodati u ohlađeni čokoladni fil i sve sjediniti mikserom da postane penasto.
Zatim ostatak margarina dodati u svetliji fil i umutiti mikserom, zatim dodati mleveni keks i mlevene lešnike i lepo promešati. Izvaditi kalup iz frižidera pa na čokoladnu glazuru prvo staviti svetliji deo, zatim naneti tamniji deo.
Tortu staviti u frižider dok ne napravite završni deo.
U posudi na šporetu sipati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje. Sve zagrejati na laganoj vatri uz mešanje da se čokolada otopi. Sačekati par minuta da se glazura prohladi, zatim sipati preko torte.
Tortu ostaviti preko noći u frizideru da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.