burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Uskršnji kuglof

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Sastojci za kuglof

200 g Kajsije (zaleđene)

70 g Eritritol

120 g Orasi (mleveni)

80 kg Bademovo brašno

15 g C Kakao prah

1 kašičica Cimet

1 prstohvat Muskantni orah

6 komad Belanca

1 kašika Mast

35 g C Kokosovo brašno

Sastojci za džem od šljiva

200 g Šljive (zaleđene)

100 ml Voda

1 kašika Eritritol

1 malo Aroma ruma

Uskršnji kuglof

Tradicionalni ukusi u novom ruhu

Koraci pripreme

Džem od kajsija

Naseckati sitno kajsije, dodati im eritritol i kuvati ih dok se ne dobije džem.

Pošto je period Uskrsa, koristimo zaleđene kajsije, koje nije potrebno odleđavati, lako se seku. Inače se može koristiti i sveže voće ili već napravljen džem.

Kuglof

Umutiti belanca u čvrst sneg.

Dodati orahe, bademovo brašno, kakao i začine, pa sjediniti smesu. Dodati džem od kajsija i mast. Na kraju dodati kokos postepeno i po potrebi, da se smesa ugusti.

Pečenje

Podmastiti kalup samo na dnu i gde imaju uglovi.

Peći na 180°C, u velikom kalupu za kuglof, dok ne zamiriše.

Džem od šljiva

Iseckati šljive na kockice, dodati eritritol i vodu i skuvati ih u gust džem. Dodati aromu po ukusu.

Naneti džem na ispečen kolač. Za razliku od kajsija koje se rastope u džemu, šljive će zadržati oblik, tako da se mogu naneti u debelom sloju.

Uskršnji kuglof

Tradicionalni ukusi u novom ruhu

Koraci pripreme

Džem od kajsija

Naseckati sitno kajsije, dodati im eritritol i kuvati ih dok se ne dobije džem.

Pošto je period Uskrsa, koristimo zaleđene kajsije, koje nije potrebno odleđavati, lako se seku. Inače se može koristiti i sveže voće ili već napravljen džem.

Kuglof

Umutiti belanca u čvrst sneg.

Dodati orahe, bademovo brašno, kakao i začine, pa sjediniti smesu. Dodati džem od kajsija i mast. Na kraju dodati kokos postepeno i po potrebi, da se smesa ugusti.

Pečenje

Podmastiti kalup samo na dnu i gde imaju uglovi.

Peći na 180°C, u velikom kalupu za kuglof, dok ne zamiriše.

Džem od šljiva

Iseckati šljive na kockice, dodati eritritol i vodu i skuvati ih u gust džem. Dodati aromu po ukusu.

Naneti džem na ispečen kolač. Za razliku od kajsija koje se rastope u džemu, šljive će zadržati oblik, tako da se mogu naneti u debelom sloju.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept