0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
200 g Kajsije (zaleđene)
70 g Eritritol
120 g Orasi (mleveni)
80 kg Bademovo brašno
15 g C Kakao prah
1 kašičica Cimet
1 prstohvat Muskantni orah
6 komad Belanca
1 kašika Mast
35 g C Kokosovo brašno
200 g Šljive (zaleđene)
100 ml Voda
1 kašika Eritritol
1 malo Aroma ruma
Tradicionalni ukusi u novom ruhu
Naseckati sitno kajsije, dodati im eritritol i kuvati ih dok se ne dobije džem.
Pošto je period Uskrsa, koristimo zaleđene kajsije, koje nije potrebno odleđavati, lako se seku. Inače se može koristiti i sveže voće ili već napravljen džem.
Umutiti belanca u čvrst sneg.
Dodati orahe, bademovo brašno, kakao i začine, pa sjediniti smesu. Dodati džem od kajsija i mast. Na kraju dodati kokos postepeno i po potrebi, da se smesa ugusti.
Podmastiti kalup samo na dnu i gde imaju uglovi.
Peći na 180°C, u velikom kalupu za kuglof, dok ne zamiriše.
Iseckati šljive na kockice, dodati eritritol i vodu i skuvati ih u gust džem. Dodati aromu po ukusu.
Naneti džem na ispečen kolač. Za razliku od kajsija koje se rastope u džemu, šljive će zadržati oblik, tako da se mogu naneti u debelom sloju.
Tradicionalni ukusi u novom ruhu
Naseckati sitno kajsije, dodati im eritritol i kuvati ih dok se ne dobije džem.
Pošto je period Uskrsa, koristimo zaleđene kajsije, koje nije potrebno odleđavati, lako se seku. Inače se može koristiti i sveže voće ili već napravljen džem.
Umutiti belanca u čvrst sneg.
Dodati orahe, bademovo brašno, kakao i začine, pa sjediniti smesu. Dodati džem od kajsija i mast. Na kraju dodati kokos postepeno i po potrebi, da se smesa ugusti.
Podmastiti kalup samo na dnu i gde imaju uglovi.
Peći na 180°C, u velikom kalupu za kuglof, dok ne zamiriše.
Iseckati šljive na kockice, dodati eritritol i vodu i skuvati ih u gust džem. Dodati aromu po ukusu.
Naneti džem na ispečen kolač. Za razliku od kajsija koje se rastope u džemu, šljive će zadržati oblik, tako da se mogu naneti u debelom sloju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.