0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20-25
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20-25
250 g maslaca
3 jajeta
150 g šećera
500 g oštrog brašna tip 400
600 g šećera
800 ml vode
1 limun
Sočne urmašice sa kokosom, spoj tradicije i neodoljivog ukusa.
Prvo pripremiti preliv. U šepru dodati 600 g šećera i 800 ml vode i staviti da provri, zatim kuvati još 5 minuta. Dodati limun isečen na kriške pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre da se prohladi.
U činiju dodati omekšali maslaca, šečer i C Vanilin šečer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati jaja pa ponovo umutiti. Dodati C Kokos, brašno i C Prašak za pecivo pa rukom umestiti testo da bude homogeno. Otkidati male delove testa i formirati valjke rukom, da budu veličine dlana, 1,5 cm prečnika. Uzeti rende, pa valjke pritisnuti o bockavi deo da se oslikaju šare. Urmašice ređati u veliki pleh (ne treba ga premazivati i pobrašniti). Peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C, odnosno dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vruće urmašice zaliti prohlađenim prelivom i ostaviti da se natope 2 – 3h.
Sočne urmašice sa kokosom, spoj tradicije i neodoljivog ukusa.
Prvo pripremiti preliv. U šepru dodati 600 g šećera i 800 ml vode i staviti da provri, zatim kuvati još 5 minuta. Dodati limun isečen na kriške pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre da se prohladi.
U činiju dodati omekšali maslaca, šečer i C Vanilin šečer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati jaja pa ponovo umutiti. Dodati C Kokos, brašno i C Prašak za pecivo pa rukom umestiti testo da bude homogeno. Otkidati male delove testa i formirati valjke rukom, da budu veličine dlana, 1,5 cm prečnika. Uzeti rende, pa valjke pritisnuti o bockavi deo da se oslikaju šare. Urmašice ređati u veliki pleh (ne treba ga premazivati i pobrašniti). Peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C, odnosno dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vruće urmašice zaliti prohlađenim prelivom i ostaviti da se natope 2 – 3h.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.