burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20-25

Urmašice sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20-25

Sastojci

Za testo:

250 g maslaca

3 jajeta

150 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

150 g C Kokosovo brašno

500 g oštrog brašna tip 400

1 kesica C Prašak za pecivo

Za preliv:

600 g šećera

800 ml vode

1 limun

Urmašice sa kokosom

Sočne urmašice sa kokosom, spoj tradicije i neodoljivog ukusa.

Koraci pripreme

Preliv:

Prvo pripremiti preliv. U šepru dodati 600 g šećera i 800 ml vode i staviti da provri, zatim kuvati još 5 minuta. Dodati limun isečen na kriške pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre da se prohladi.

Testo:

U činiju dodati omekšali maslaca, šečer i C Vanilin šečer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati jaja pa ponovo umutiti. Dodati C Kokos, brašno i C Prašak za pecivo pa rukom umestiti testo da bude homogeno. Otkidati male delove testa i formirati valjke rukom, da budu veličine dlana, 1,5 cm prečnika. Uzeti rende, pa valjke pritisnuti o bockavi deo da se oslikaju šare. Urmašice ređati u veliki pleh (ne treba ga premazivati i pobrašniti). Peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C, odnosno dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vruće urmašice zaliti prohlađenim prelivom i ostaviti da se natope 2 – 3h.

Naši proizvodi

Urmašice sa kokosom

Sočne urmašice sa kokosom, spoj tradicije i neodoljivog ukusa.

Koraci pripreme

Preliv:

Prvo pripremiti preliv. U šepru dodati 600 g šećera i 800 ml vode i staviti da provri, zatim kuvati još 5 minuta. Dodati limun isečen na kriške pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre da se prohladi.

Testo:

U činiju dodati omekšali maslaca, šečer i C Vanilin šečer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati jaja pa ponovo umutiti. Dodati C Kokos, brašno i C Prašak za pecivo pa rukom umestiti testo da bude homogeno. Otkidati male delove testa i formirati valjke rukom, da budu veličine dlana, 1,5 cm prečnika. Uzeti rende, pa valjke pritisnuti o bockavi deo da se oslikaju šare. Urmašice ređati u veliki pleh (ne treba ga premazivati i pobrašniti). Peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C, odnosno dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vruće urmašice zaliti prohlađenim prelivom i ostaviti da se natope 2 – 3h.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept