0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
100
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
100
340 g margarina
300 g šećera
3 kašike krem sira
1 jaje i 2 žumanca
aroma vanile 1 kašičica
1 kašičica soli
1/2 kašičice C praška za pecivo
440 g brašna
340 g margarina sobne temperature umutiti sa 300 g šećera i 3 kašike krem sira.
Skroz umutiti kremasto da bude, onda dodati 1 jaje i 2 žumanca i ekstrakt od vanile jednu kašičicu.
Onda 1 kašičicu soli, pola kašičice C praška za pecivo i 440 g brašna i malo samo mikserom umutiti dok se spoji.
Zatim oblikovati testo u samolepljivoj foliji i napraviti ga kao u jednu ploču i staviti u frižider na minimum 2h.
Treba da bude hladno i tvrdo kad se izvadi da se razmesi.
Deo vratiti odmah u frižider kad se razmesi, da bi se hladilo, onda izvaditi oblike. Njih staviti u frižider na pola sata da se ohlade opet da bi zadržali savršen oblik.
Peku se na 180 stepeni 5-10 minuta.
340 g margarina sobne temperature umutiti sa 300 g šećera i 3 kašike krem sira.
Skroz umutiti kremasto da bude, onda dodati 1 jaje i 2 žumanca i ekstrakt od vanile jednu kašičicu.
Onda 1 kašičicu soli, pola kašičice C praška za pecivo i 440 g brašna i malo samo mikserom umutiti dok se spoji.
Zatim oblikovati testo u samolepljivoj foliji i napraviti ga kao u jednu ploču i staviti u frižider na minimum 2h.
Treba da bude hladno i tvrdo kad se izvadi da se razmesi.
Deo vratiti odmah u frižider kad se razmesi, da bi se hladilo, onda izvaditi oblike. Njih staviti u frižider na pola sata da se ohlade opet da bi zadržali savršen oblik.
Peku se na 180 stepeni 5-10 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.