0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
100 g maslaca
100 g šećera
1 prstohvat soli
3 jajeta
120 g jogurta grčkog tipa
140 g mlevenih pečenih lešnika
120 g oštrog brašna
400 ml mleka
40 g šećera
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
80 maslaca
80 g šećera
120 g oštrog brašna
20 g krupno seckanih lešnika
500 g višanja
Sasvim običan i jednostavan za pripremu, a odličan da se zasladite posle ručka uz šoljicu kafe.
Stavite u posudu maslac sobne temperature, šećer, vanilin šećer i so pa mikserom izmutite par minuta. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro izmiksajte 5-10 minuta da se smesa zapeni.
Potom dodajte mlevene pečene lešnike, brašno i prašak za pecivo i još jednom sve kratko sjedinite mikserom.
Smesu sipajte u okrugli kalup prečnika 26 cm, čije dno ste obložili pek papirom. Biskvit zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 10-15 minuta da se formira korica na gornjoj površini. U međuvremenu pripremite mrvice i puding.
U posudu od biskvita stavite maslac iseckan na listiće, šećer i brašno pa viljuškom izmešajte koliko može, a potom prstima napravite mrvičastu smesu. Lešnike krupno naseckajte i sačuvajte za posipanje odozgo.
U malo mleka razmutite puding a ostatak sa šećerom sipajte u šerpu i zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre, ukuvajte puding mešajući žicom i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i povremeno promešajte žicom da se ne stvori korica.
Na zapečeni biskvit polako sipajte puding svugde ravnomerno, gledajući da ga ne razmazujete kašikom kako slučajno ne bi pokidali gornju zapečenu koricu biskvita. Napomena: Ako vam se desi da na pojedinim mestima puding krene da "tone" u testo, bez brige, tako treba jer testo još nije skroz pečeno.
Na puding rasporedite višnje, dobro oceđene od soka. Možete koristiti višnje iz kompota ili odleđene iz zamrzivača.
Preko višanja pospite pripremljene mrvice a na njih i seckane lešnike. Kolač vratite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, još oko 45-50 minuta dok lepo ne porumeni.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi a potom i u frižideru. Pre posluživanja po želji pospite šećerom u prahu.
Sasvim običan i jednostavan za pripremu, a odličan da se zasladite posle ručka uz šoljicu kafe.
Stavite u posudu maslac sobne temperature, šećer, vanilin šećer i so pa mikserom izmutite par minuta. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro izmiksajte 5-10 minuta da se smesa zapeni.
Potom dodajte mlevene pečene lešnike, brašno i prašak za pecivo i još jednom sve kratko sjedinite mikserom.
Smesu sipajte u okrugli kalup prečnika 26 cm, čije dno ste obložili pek papirom. Biskvit zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 10-15 minuta da se formira korica na gornjoj površini. U međuvremenu pripremite mrvice i puding.
U posudu od biskvita stavite maslac iseckan na listiće, šećer i brašno pa viljuškom izmešajte koliko može, a potom prstima napravite mrvičastu smesu. Lešnike krupno naseckajte i sačuvajte za posipanje odozgo.
U malo mleka razmutite puding a ostatak sa šećerom sipajte u šerpu i zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre, ukuvajte puding mešajući žicom i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i povremeno promešajte žicom da se ne stvori korica.
Na zapečeni biskvit polako sipajte puding svugde ravnomerno, gledajući da ga ne razmazujete kašikom kako slučajno ne bi pokidali gornju zapečenu koricu biskvita. Napomena: Ako vam se desi da na pojedinim mestima puding krene da "tone" u testo, bez brige, tako treba jer testo još nije skroz pečeno.
Na puding rasporedite višnje, dobro oceđene od soka. Možete koristiti višnje iz kompota ili odleđene iz zamrzivača.
Preko višanja pospite pripremljene mrvice a na njih i seckane lešnike. Kolač vratite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, još oko 45-50 minuta dok lepo ne porumeni.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi a potom i u frižideru. Pre posluživanja po želji pospite šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.