0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
80 kg Orasi (mleveni)
60 g Eritritol
3 komad Jaja
1/2 kašičica Cimet
1/2 kašičica Začinska mešavina za orijentalni kolač
1 g Ksantan guma
1 prstohvat So
100 g Bademovo brašno
60 g Eritritol
3 komad Jaja
1/2 kašičica Cimet
1 g Ksantan guma
1 prstohvat So
200 ml Slatka pavlaka (mlečna)
1 kašika Eritritol u prahu
1 malo aroma vanile
1 kašika Kokosovo ulje
Spoj orašastih ukusa i kakaoa, savršen za uskršnju trpezu
Umutiti svih 6 jaja zajedno pa podeliti u dva dela.
Pomešati u suvu smesu sve sastojke za tamnu smesu, a zatim u drugoj posudi za svetliju smesu.
Dodati umućena jaja svakoj smesi, dobro ih sjediniti. Smese su u početku tečnije, ali će za par minuta postati guste.
U podmazan kalup sipati smese naizmenično, da se dobije mramorna šara. Svetlija smesa neće ostati svetla nakon pečenja, ali će biti svetlija od smese sa kakaom, tako da su prelazi suptilniji.
Peći na 180°C, pola sata do 40 minuta, odnosno dok ne zamiriše. Pre pečenja pokriti kalup izbušenim papirom za pečenje, pa ga skinuti nakon 20 minuta. Proveriti tad čačkalicom u sredini koliko je pečeno.
Umutiti slatku pavlaku. Dodati kakao i eritritol postepeno, pa aromu.
Na ohlađen kolač naneti fil okolo, u obliku gnezda. Dekorisati keksom u obliku jaja ili čokoladnim jajima.
Spoj orašastih ukusa i kakaoa, savršen za uskršnju trpezu
Umutiti svih 6 jaja zajedno pa podeliti u dva dela.
Pomešati u suvu smesu sve sastojke za tamnu smesu, a zatim u drugoj posudi za svetliju smesu.
Dodati umućena jaja svakoj smesi, dobro ih sjediniti. Smese su u početku tečnije, ali će za par minuta postati guste.
U podmazan kalup sipati smese naizmenično, da se dobije mramorna šara. Svetlija smesa neće ostati svetla nakon pečenja, ali će biti svetlija od smese sa kakaom, tako da su prelazi suptilniji.
Peći na 180°C, pola sata do 40 minuta, odnosno dok ne zamiriše. Pre pečenja pokriti kalup izbušenim papirom za pečenje, pa ga skinuti nakon 20 minuta. Proveriti tad čačkalicom u sredini koliko je pečeno.
Umutiti slatku pavlaku. Dodati kakao i eritritol postepeno, pa aromu.
Na ohlađen kolač naneti fil okolo, u obliku gnezda. Dekorisati keksom u obliku jaja ili čokoladnim jajima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.