burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Mramorno gnezdo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Tamnija smesa

80 kg Orasi (mleveni)

20 g C Kokosovo brašno

60 g Eritritol

20 g C Kakao prah

3 komad Jaja

1/2 kesica C Prašak za pecivo

1/2 kašičica Cimet

1/2 kašičica Začinska mešavina za orijentalni kolač

1 g Ksantan guma

1 prstohvat So

Svetlija smesa

100 g Bademovo brašno

25 g C Kokosovo brašno

60 g Eritritol

3 komad Jaja

1/2 kesica C Prašak za pecivo

1/2 kašičica Cimet

1 g Ksantan guma

1 prstohvat So

Kakao fil

200 ml Slatka pavlaka (mlečna)

20 g C Kakao prah

1 kašika Eritritol u prahu

1 malo aroma vanile

Za podmazivanje

1 kašika Kokosovo ulje

Mramorno gnezdo

Spoj orašastih ukusa i kakaoa, savršen za uskršnju trpezu

Koraci pripreme

Mramorna kora

Umutiti svih 6 jaja zajedno pa podeliti u dva dela.

Pomešati u suvu smesu sve sastojke za tamnu smesu, a zatim u drugoj posudi za svetliju smesu.

Dodati umućena jaja svakoj smesi, dobro ih sjediniti. Smese su u početku tečnije, ali će za par minuta postati guste.

U podmazan kalup sipati smese naizmenično, da se dobije mramorna šara. Svetlija smesa neće ostati svetla nakon pečenja, ali će biti svetlija od smese sa kakaom, tako da su prelazi suptilniji.

Peći na 180°C, pola sata do 40 minuta, odnosno dok ne zamiriše. Pre pečenja pokriti kalup izbušenim papirom za pečenje, pa ga skinuti nakon 20 minuta. Proveriti tad čačkalicom u sredini koliko je pečeno.

Fil i dekoracija

Umutiti slatku pavlaku. Dodati kakao i eritritol postepeno, pa aromu.

Na ohlađen kolač naneti fil okolo, u obliku gnezda. Dekorisati keksom u obliku jaja ili čokoladnim jajima.

Naši proizvodi

Mramorno gnezdo

Spoj orašastih ukusa i kakaoa, savršen za uskršnju trpezu

Koraci pripreme

Mramorna kora

Umutiti svih 6 jaja zajedno pa podeliti u dva dela.

Pomešati u suvu smesu sve sastojke za tamnu smesu, a zatim u drugoj posudi za svetliju smesu.

Dodati umućena jaja svakoj smesi, dobro ih sjediniti. Smese su u početku tečnije, ali će za par minuta postati guste.

U podmazan kalup sipati smese naizmenično, da se dobije mramorna šara. Svetlija smesa neće ostati svetla nakon pečenja, ali će biti svetlija od smese sa kakaom, tako da su prelazi suptilniji.

Peći na 180°C, pola sata do 40 minuta, odnosno dok ne zamiriše. Pre pečenja pokriti kalup izbušenim papirom za pečenje, pa ga skinuti nakon 20 minuta. Proveriti tad čačkalicom u sredini koliko je pečeno.

Fil i dekoracija

Umutiti slatku pavlaku. Dodati kakao i eritritol postepeno, pa aromu.

Na ohlađen kolač naneti fil okolo, u obliku gnezda. Dekorisati keksom u obliku jaja ili čokoladnim jajima.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept