burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Mokri kolač sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo

150 ml ulja

250 ml kisele vode

150 g C Pšenični griz

250 g brašno

100 g mak

1 kesica C Prašak za pecivo

Preliv

200 ml vode

300 g šećera

1/2 komad limuna

1 kesica C Vanilin šećer

Mokri kolač sa makom

Jednostavan posni kolač sa makom preliven šećernim sirupom.

Koraci pripreme

Priprema testa

U vanglicu sipati ulje, kiselu vodu, griz, brašno, mak, prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
Sipati u manji (17x28cm) dobro podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 20 minuta (proveriti čačkalicom da li je pečeno).

Priprema preliva

Dok se kolač peče skuvati sirup od vode, šećera i naseckanog limuna - kao za baklavu. Topao kolač posuti vanilin šećerom pa preliti toplim sirupom (prohladiti i kolač i sirup samo kratko - par minuta).

Serviranje

Ostaviti kolač da se skroz ohladi i lepo upije sav sirup pa seći na parčiće željene veličine i poslužiti.

Naši proizvodi

Mokri kolač sa makom

Jednostavan posni kolač sa makom preliven šećernim sirupom.

Koraci pripreme

Priprema testa

U vanglicu sipati ulje, kiselu vodu, griz, brašno, mak, prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
Sipati u manji (17x28cm) dobro podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 20 minuta (proveriti čačkalicom da li je pečeno).

Priprema preliva

Dok se kolač peče skuvati sirup od vode, šećera i naseckanog limuna - kao za baklavu. Topao kolač posuti vanilin šećerom pa preliti toplim sirupom (prohladiti i kolač i sirup samo kratko - par minuta).

Serviranje

Ostaviti kolač da se skroz ohladi i lepo upije sav sirup pa seći na parčiće željene veličine i poslužiti.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept