0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
12
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
150 ml ulja
250 ml kisele vode
250 g brašno
100 g mak
200 ml vode
300 g šećera
1/2 komad limuna
Jednostavan posni kolač sa makom preliven šećernim sirupom.
U vanglicu sipati ulje, kiselu vodu, griz, brašno, mak, prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
Sipati u manji (17x28cm) dobro podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 20 minuta (proveriti čačkalicom da li je pečeno).
Dok se kolač peče skuvati sirup od vode, šećera i naseckanog limuna - kao za baklavu. Topao kolač posuti vanilin šećerom pa preliti toplim sirupom (prohladiti i kolač i sirup samo kratko - par minuta).
Ostaviti kolač da se skroz ohladi i lepo upije sav sirup pa seći na parčiće željene veličine i poslužiti.
Jednostavan posni kolač sa makom preliven šećernim sirupom.
U vanglicu sipati ulje, kiselu vodu, griz, brašno, mak, prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
Sipati u manji (17x28cm) dobro podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 20 minuta (proveriti čačkalicom da li je pečeno).
Dok se kolač peče skuvati sirup od vode, šećera i naseckanog limuna - kao za baklavu. Topao kolač posuti vanilin šećerom pa preliti toplim sirupom (prohladiti i kolač i sirup samo kratko - par minuta).
Ostaviti kolač da se skroz ohladi i lepo upije sav sirup pa seći na parčiće željene veličine i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.