0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
15
200 g Mlevenog maka
240 g Šećera
500 ml Mleka
150 g Putera
300 g Mlevenog keksa
100 g Crne čokolade
100 ml Slatke pavlake
200 ml Hladnog mleka
po želji Jagode za dekoraciju
Pravi letnji kolač, priprema se brzo i bez pečenja. 😍
U šerpu stavite mleveni mak, šećer, griz i mleko.
Kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje oko pet minuta od trenutka vrenja.
Sklonite sa ringle, dodajte puter i vanilin šećer.
Mešajte da se svi sastojci sjedine.
Prohladite mešanjem oko 5 minuta, pa dodajte mleveni keks.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte po kašiku smese i poravnajte.
Istopite čokoladu uz dodatak slatke pavlake i i sipajte na svaku torticu.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
Skinite papirne korpice i poslužite uz umućeni šlag i jagode.
Pravi letnji kolač, priprema se brzo i bez pečenja. 😍
U šerpu stavite mleveni mak, šećer, griz i mleko.
Kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje oko pet minuta od trenutka vrenja.
Sklonite sa ringle, dodajte puter i vanilin šećer.
Mešajte da se svi sastojci sjedine.
Prohladite mešanjem oko 5 minuta, pa dodajte mleveni keks.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte po kašiku smese i poravnajte.
Istopite čokoladu uz dodatak slatke pavlake i i sipajte na svaku torticu.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
Skinite papirne korpice i poslužite uz umućeni šlag i jagode.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.