burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija15

Mak tortice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
15

Sastojci

Podloga

200 g Mlevenog maka

240 g Šećera

2 kašika C Pšenični griz

500 ml Mleka

2 kesica C Vanilin šećer

150 g Putera

300 g Mlevenog keksa

Glazura

100 g Crne čokolade

100 ml Slatke pavlake

2 kesica C Šlag classic

200 ml Hladnog mleka

po želji Jagode za dekoraciju

Mak tortice

Pravi letnji kolač, priprema se brzo i bez pečenja. 😍

Koraci pripreme

Način pripreme

U šerpu stavite mleveni mak, šećer, griz i mleko.
Kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje oko pet minuta od trenutka vrenja.
Sklonite sa ringle, dodajte puter i vanilin šećer.
Mešajte da se svi sastojci sjedine.
Prohladite mešanjem oko 5 minuta, pa dodajte mleveni keks.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte po kašiku smese i poravnajte.
Istopite čokoladu uz dodatak slatke pavlake i i sipajte na svaku torticu.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
Skinite papirne korpice i poslužite uz umućeni šlag i jagode.

Naši proizvodi

Mak tortice

Pravi letnji kolač, priprema se brzo i bez pečenja. 😍

Koraci pripreme

Način pripreme

U šerpu stavite mleveni mak, šećer, griz i mleko.
Kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje oko pet minuta od trenutka vrenja.
Sklonite sa ringle, dodajte puter i vanilin šećer.
Mešajte da se svi sastojci sjedine.
Prohladite mešanjem oko 5 minuta, pa dodajte mleveni keks.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte po kašiku smese i poravnajte.
Istopite čokoladu uz dodatak slatke pavlake i i sipajte na svaku torticu.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
Skinite papirne korpice i poslužite uz umućeni šlag i jagode.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept