burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Kuglof

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Sastojci

3 komad Jaja

1 čaša Šećera

1 čaša Jogurta

½ čaša Ulja

2,5-3 čaša Brašna

1 kesica Praška za pecivo

1 komad Limun - sok i rendana korica

100 g Mlevenih ili seckanih oraha

100 g Suvog grožđa

2-3 kašika Kakaa

Kuglof

Veoma sočan kuglof bez kvasca.

Koraci pripreme

Priprema

Rernu zagrejati na 180°C
Dobro podmazati i brašnom posuti kalup, ako je metalni. Silikonski ne treba.

Sve sastojke izmešati redosledom kako su sastojci navedeni. Jaja i šećer malo umutiti, više da se sjedinini nego da bude umućeno.
Dodati jogurt, ulje, brašno, pzp, suvo groždje, orahe.
Sve dobro izmešati u žitku smesu.
Kakao grubo umešati na površini posude u kojoj je testo(pošto je testo žitko). Kad se sipa u kalup , prave se šare...
Peći 30-35 min. Zavisi od rerne. Obavezno proverite čačkalicom da li je pečen.
Prohlađen kuglof posuti prah šećerom.

Kuglof

Veoma sočan kuglof bez kvasca.

Koraci pripreme

Priprema

Rernu zagrejati na 180°C
Dobro podmazati i brašnom posuti kalup, ako je metalni. Silikonski ne treba.

Sve sastojke izmešati redosledom kako su sastojci navedeni. Jaja i šećer malo umutiti, više da se sjedinini nego da bude umućeno.
Dodati jogurt, ulje, brašno, pzp, suvo groždje, orahe.
Sve dobro izmešati u žitku smesu.
Kakao grubo umešati na površini posude u kojoj je testo(pošto je testo žitko). Kad se sipa u kalup , prave se šare...
Peći 30-35 min. Zavisi od rerne. Obavezno proverite čačkalicom da li je pečen.
Prohlađen kuglof posuti prah šećerom.

Autor

Cidonia
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept