0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
3 komad Jaja
1 čaša Šećera
1 čaša Jogurta
½ čaša Ulja
2,5-3 čaša Brašna
1 kesica Praška za pecivo
1 komad Limun - sok i rendana korica
100 g Mlevenih ili seckanih oraha
100 g Suvog grožđa
2-3 kašika Kakaa
Veoma sočan kuglof bez kvasca.
Rernu zagrejati na 180°C
Dobro podmazati i brašnom posuti kalup, ako je metalni. Silikonski ne treba.
Sve sastojke izmešati redosledom kako su sastojci navedeni. Jaja i šećer malo umutiti, više da se sjedinini nego da bude umućeno.
Dodati jogurt, ulje, brašno, pzp, suvo groždje, orahe.
Sve dobro izmešati u žitku smesu.
Kakao grubo umešati na površini posude u kojoj je testo(pošto je testo žitko). Kad se sipa u kalup , prave se šare...
Peći 30-35 min. Zavisi od rerne. Obavezno proverite čačkalicom da li je pečen.
Prohlađen kuglof posuti prah šećerom.
Veoma sočan kuglof bez kvasca.
Rernu zagrejati na 180°C
Dobro podmazati i brašnom posuti kalup, ako je metalni. Silikonski ne treba.
Sve sastojke izmešati redosledom kako su sastojci navedeni. Jaja i šećer malo umutiti, više da se sjedinini nego da bude umućeno.
Dodati jogurt, ulje, brašno, pzp, suvo groždje, orahe.
Sve dobro izmešati u žitku smesu.
Kakao grubo umešati na površini posude u kojoj je testo(pošto je testo žitko). Kad se sipa u kalup , prave se šare...
Peći 30-35 min. Zavisi od rerne. Obavezno proverite čačkalicom da li je pečen.
Prohlađen kuglof posuti prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.