0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
75 g Mleveni orasi
150 g Brašno
3 komad Jaja
190 g Šargarepa
190 g Jabuka
1 komad Limun sok i korica
75 g Margarin
90 g Šećer
3 kašika Mleko
4 kašika Pekmez od kajsija
1 kašika Badem listići
Za zeca sta drugo nego šargarepa.
Margarin penasto umutiti sa šecerom u prahu i vanil šećerom. Dodati i mleko. Žumanca dodavati jedno po jedno.
Jabuke i šargarepu izrendati. Orahe samleti.
Smesi od žumanjaka dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i gustinom. Zatim dodati smesi i jabuke, šargarepu i orahe.
Belanca umutiti penasto. Na kraju prethodnoj smesi pažljivo umešati ulupana belanca.
Modle namazati margarinom. Sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pekmez zagrejati i preliti pečen kolač. Posuti listićima badema.
Za zeca sta drugo nego šargarepa.
Margarin penasto umutiti sa šecerom u prahu i vanil šećerom. Dodati i mleko. Žumanca dodavati jedno po jedno.
Jabuke i šargarepu izrendati. Orahe samleti.
Smesi od žumanjaka dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i gustinom. Zatim dodati smesi i jabuke, šargarepu i orahe.
Belanca umutiti penasto. Na kraju prethodnoj smesi pažljivo umešati ulupana belanca.
Modle namazati margarinom. Sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pekmez zagrejati i preliti pečen kolač. Posuti listićima badema.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.