burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Keks rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

750 g keksa (četvrtastog)

2/3 margarina

5 kašika oštrog brašna

6 dl mleka

15 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

10 kapi ruma

100 g čokolade za kuvanje

Keks rolat

Koraci pripreme

Na tihoj vatri otopiti 2/3 margarina sa 5 kašika oštrog brašna da provri 2-3 minuta.

U šerpu staviti mleko i 15 kašika šećera, kada mleko zavri sipati postepeno margarin i brašno i mešati dok se fil ne zgusne i ukuva.

Zatim dodati C vanilin šećer, čokoladu i promešati da se sve sjedini.

Ostaviti da se fil ohladi pa kada je potpuno hladan dodati rum.

Filom mazati svaki keks i ređati uspravno.

Kada premažemo ceo šnit naređan keksom, premažemo sa svih strana.

Ostaviti u frižideru da se stegne i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Keks rolat

Koraci pripreme

Na tihoj vatri otopiti 2/3 margarina sa 5 kašika oštrog brašna da provri 2-3 minuta.

U šerpu staviti mleko i 15 kašika šećera, kada mleko zavri sipati postepeno margarin i brašno i mešati dok se fil ne zgusne i ukuva.

Zatim dodati C vanilin šećer, čokoladu i promešati da se sve sjedini.

Ostaviti da se fil ohladi pa kada je potpuno hladan dodati rum.

Filom mazati svaki keks i ređati uspravno.

Kada premažemo ceo šnit naređan keksom, premažemo sa svih strana.

Ostaviti u frižideru da se stegne i ukrasiti po želji.

Autor

Biljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept