0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
750 g keksa (četvrtastog)
2/3 margarina
5 kašika oštrog brašna
6 dl mleka
15 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
10 kapi ruma
100 g čokolade za kuvanje
Na tihoj vatri otopiti 2/3 margarina sa 5 kašika oštrog brašna da provri 2-3 minuta.
U šerpu staviti mleko i 15 kašika šećera, kada mleko zavri sipati postepeno margarin i brašno i mešati dok se fil ne zgusne i ukuva.
Zatim dodati C vanilin šećer, čokoladu i promešati da se sve sjedini.
Ostaviti da se fil ohladi pa kada je potpuno hladan dodati rum.
Filom mazati svaki keks i ređati uspravno.
Kada premažemo ceo šnit naređan keksom, premažemo sa svih strana.
Ostaviti u frižideru da se stegne i ukrasiti po želji.
Na tihoj vatri otopiti 2/3 margarina sa 5 kašika oštrog brašna da provri 2-3 minuta.
U šerpu staviti mleko i 15 kašika šećera, kada mleko zavri sipati postepeno margarin i brašno i mešati dok se fil ne zgusne i ukuva.
Zatim dodati C vanilin šećer, čokoladu i promešati da se sve sjedini.
Ostaviti da se fil ohladi pa kada je potpuno hladan dodati rum.
Filom mazati svaki keks i ređati uspravno.
Kada premažemo ceo šnit naređan keksom, premažemo sa svih strana.
Ostaviti u frižideru da se stegne i ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.